Multitasken: hardlopen naar school!

Als moeder, en als hardloper, moet je je tijd goed gebruiken. Dus ik combineer graag diverse activiteiten met elkaar.

Sinds onze verhuizing naar het platteland heb ik de kinderen op de fiets naar school gebracht. Mijn zoon Ot (10) naast me op de fiets, en Piet (8) bij mij achterop. Maar ik ben geen fan van fietsen: er is zoveel meer weerstand dan als je loopt of rent. Alles is erger als je fietst: de wind, de modder, de kou…

Maar tijdens de Voorjaarsvakantie kreeg ik ineens een geweldig idee: waarom laat ik de kinderen niet fietsen naar school, en loop ik zelf mee?! De kinderen willen namelijk juist graag fietsen, en die zou ik geen plezier doen met een dagelijkse wandeling naar school. Om zeker te weten dat ik het kon in een behoorlijke tijd, rende ik dit weekend naar de school van de kinderen. Het kostte me 22 minuten! Prima dus.

Vanochtend was de première van mijn nieuwe hardloopritme, en het werkte geweldig. En doordat ik de kinderen wilde bijhouden, heb ik zelfs mijn tempo verbeterd.

Ik voelde me helemaal opgetogen toen ik thuis kwam. Wat een heerlijke manier om mijn dag te beginnen. En toen ik Ronnie Milsap hoorde zingen: 'I wouldn't have missed it for the world!' was ik het helemaal met hem eens!

Hoe verwerk jij hardlopen in je week?

Similar Posts

3 Comments

  1. Ik combineer het met het uitlaten van de hond.
    Eerst kind naar school, dan met hond er op uit.
    Ze vind het heerlijk. De eerste 10 minuten loop ik gewoon zodat ze d'r behoefte kan doen, daarna loopt ze lekker los met me mee.

    Een feest voor ons beide!

    Liefs,

  2. Als de kinderen 's avonds op bed liggen, dan ga ik lopen. Lekker tijd voor mijzelf en ik hoef me niet te haasten om op tijd thuis te zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.