Moederen in je aerobe zone

Moederen en hardlopen

In de hardloopwereld is het een bekend gegeven: het belang van trainen in je zogenoemde aerobe trainingszone. Dan train je precies goed: niet te veel, maar ook niet te weinig.

Train je te hard, oftewel in je anaërobe zone, dan gaat je lichaam protesteren met pijnlijke spieren, blessures en oververmoeidheid. Train je te weinig dan verbeter je jezelf niet.

Het beste trainingsprogramma combineert dan ook inspanning met rust. Het is een voortdurend zoeken naar balans.

Moederen in de aerobe zone

Hetzelfde geldt voor het moederschap. Ook als moeder kun je jezelf voorbij lopen, en als het ware te lang moederen in je anaërobe zone.

Net als bij hardlopen is het belangrijk in het moederschap inspanning af te wisselen met rust!

Wanneer je als moeder in je anaërobe zone komt, dan trekken je lichaam en geest aan de bel. Je wordt prikkelbaar, kortaangebonden en gestresst. Het is duidelijk: je hebt rust nodig. Geef jezelf de kans te herstellen en weer op te laden en je zult zien dat je prestaties er beter van worden.

Door te moederen in je aërobe zone, voorkom je modderen!

Similar Posts

2 Comments

  1. Ja, heel herkenbaar hoor, dat moederen in de anaërobe zone. En aangezien ik mezelf dan al niet echt aardig vind, ben ik Rhodiola gaan slikken. Kruiden die voor energie zouden moeten zorgen maar ook dat je wat relaxter wordt. Van die energietoename merk ik overigens niks, maar wel is de kop eraf wat betreft gestrest/kort reageren. En da's mooi meegenomen niewaar?

  2. hoi Nicole, leuk zo'n log over het combineren van hardlopen en moederen. Ik wil je vragen wel beantwoorden hoor. vraag maar raak!
    (-:
    Mijn kids zijn ook fanatieke hardlopers, dat scheelt een stuk, is erg gezellig en we trainen altijd op dezelfde tijd. Wij lopen overigens in een loopgroep hoor, we trainen niet zelf. Ik geef training in de verschillende groepen, daar volg ik nu ook een cursus voor.
    Ik hoor het wel van je,
    groetjes Patries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.