Mag je bezuinigen op hardloopschoenen?

bezuinigen op hardloopschoenen

Wist jij dat de gemiddelde hardloper zo'n 200 euro per jaar uitgeeft aan hardlopen?

Aangezien de gemiddelde hardloopschoen ongeveer een jaar meegaat, gaat het grootste deel van dat bedrag naar hardloopschoenen vermoed ik. Zelf betaal ik meestal rond de 120,- voor een paar hardloopschoenen.

De ijzeren wet van Hardloopland

Iedere hardloper weet het, of zou het moeten weten:

'Goede hardloopschoenen zijn essentieel.'

Ik had hier eerst geschreven:

'Op goede hardloopschoenen moet je nooit bezuinigen.'

Maar je kunt wel degelijk bezuinigen op goede hardloopschoenen.

Bezuinigen op hardloopschoenen mag, mits....

Het punt is alleen dat je niet moet bezuinigen als dit ten koste gaat van de juiste hardloopschoen voor jouw lichaam en loopstijl. Want doe je dat, dan kunnen blessures het gevolg zijn. En die leiden er in het vervelendste geval toe dat je een tijdje niet meer kunt hardlopen.

En als je eenmaal de gewoonte hebt ontwikkeld om minimaal drie keer per week te gaan hardlopen, dan voelt dat heel onprettig! Niet alleen omdat je dan een goede gewoonte doorbreekt, maar ook omdat je lichaam en geest die driewekelijkse work-out zullen gaan missen. En als je er eenmaal de klad in hebt zitten, dan kan het lastig zijn om het hardlopen weer op te pakken.

Daarom wordt er zo gehamerd op het belang van goede hardloopschoenen. Ze zijn de eerste stap naar succesvol en lang hardlopen.

3 manieren om te bezuinigen op hardloopschoenen.

  1. Als je hardloopschoenen online koopt kun je soms bijna 40% besparen op de prijs.
  2. Koop het model van vorig jaar. Fabrikanten van hardloopschoenen komen elk jaar met nieuwe modellen in nieuwe kleuren. Door een model van het jaar er voor te kopen kun je flink besparen.
  3. Ken je voeten en het type hardloopschoen dat je nodig hebt. Als je geluk hebt, en een neutrale hardloopschoen geschikt voor je is, ben je een stuk goedkoper uit. Want hoe meer ondersteuning een hardloopschoen biedt, hoe hoger de prijs. Als je neutrale hardloopschoenen kunt dragen, dan kun je bijvoorbeeld Nike schoenen bij een reguliere schoenenwinkel kopen.

Lees meer over voordeliger online kopen in mijn post Hardloopschoenen online kopen is vaak voordeliger.

Hoeveel geef jij gemiddeld per jaar uit aan hardlopen? En bezuinig jij op hardloopschoenen?

Similar Posts

2 Comments

  1. Ik geef per jaar rond de 120 euro uit aan hardloopschoenen en bezuinig hier niet op. Wil je echt fijn en zonder blessures kunnen lopen, dan is het echt zaak goede slofjes te hebben! Vind ik dan..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.