Ik wil ontstressen, en snel een beetje!

ontstressenRegelmatig zeggen mensen op meelevende, warme toon tegen mij:

'Joh, is mediteren niets voor jou? Of yoga?'

En dan knijpen ze mij  geruststellend in mijn schouder. Maar alleen de gedachte aan mediteren en yoga doet de adrenaline al door mijn lichaam razen. Van het idee om ergens te gaan zitten en dan rustig te moeten worden word ik ongeduldig en laat ik er geen doekjes omwinden: link.

Gelukkig is hardlopen ook een vorm van mediteren! De repeterende beweging van je voeten en benen werken meditatief, en de buitenlucht en natuur helpen ook een handje mee. Zo ren ik mijn ongeduld en stress van me af, en haast me naar rust.

Want ik wil wel ontstressen, maar wel snel een beetje!

Update mei 2019

N.B. Inmiddels ben ik toch aan het mediteren geslagen met behulp van Headspace!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.