Hardloop spullen: waar laat je ze?! 5 oplossingen

hardloopspullen

Hardloop spullen

Het grote voordeel van hardlopen is dat je er vrijwel niets voor nodig hebt.

Een paar goede hardloopschoenen, en je bent klaar om naar buiten te dartelen.

Vrij en onbekommerd.

Ongehinderd door hardloop spullen.

Toch heeft bijna iedereen hardloop spullen

Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je niet toch allerlei hardloop spullen kunt hebben! Waar laat je bijvoorbeeld je huissleutel? Of je telefoon? In het gewone dagelijkse leven neem je die waarschijnlijk mee in je tasje.

Hardlopen met een damestasje?

Hardlopen met je damestas om de schouder loopt niet fijn. Hoewel hardlopen met een kek damestasje natuurlijk wel iets kan hebben. Zoals deze:

handtasje

Met dit tasje zie ik mezelf eigenlijk best hardlopen : ) Een smartphone, sleutels en zakdoekjes passen prima in dit handtasje.

En dan onder het mom van 'hardlopen met gewicht'. Zo train je mooi even je armspieren, en heb je op een leuke manier je hardloop spullen bij me. Ik vraag me af waarom er nog geen Damestasjes Run is! Er is immers ook een High Heels/Stiletto run.

Waarom dan ook niet eentje met leuke damestasjes?!

Maar goed, er zijn allerlei oplossingen voor hardlopers en hun hardloop spullen bedacht.

Wat kun je zoal hebben aan hardloop spullen?

Hieronder een lijst met hardloop spullen. Weliswaar zijn ze niet allemaal specifiek voor hardlopen, maar het zijn wel spullen die hardlopers doorgaans bij zich dragen.

 • Huissleutel
 • Smartphone
 • Flesje met drinken
 • Energiereep
 • Geld
 • Bankpasje
 • Handschoenen
 • Muts
 • Sporthorloge of activity tracker (deze is makkelijk, want die heb je gewoon om je pols )
 • Sjaal

Hardloop spullen meenemen: 5 verschillende methodes

1. De flipbelt

Een gewone damestas is niet handig tijdens het hardlopen. Eén van mijn favoriete oplossingen om toch spullen mee te kunnen nemen, zonder dat je er last van hebt is toch wel de flipbelt. Dit is een dubbele tailleband die je om je middel draagt. Omdat de tailleband dubbel is, kun je er hartstikke veel spullen in doen. Vervolgens 'flip' je hem naar binnen, en niemand kan meer bij je spullen. Verschillende bedrijven hebben het idee van de flipbelt nagemaakt, en je kunt ze nu onder andere goedkoop halen bij de Action.

2. Sportarmband

Voor de komst van de flipbelt was de sportarmband populair. Deze draag je om je bovenarm, en je smartphone past er bijvoorbeeld goed in. Daarnaast kun je er vaak ook nog wel wat kleine andere dingen in doen. Het nadeel van de sportarmband vind ik dat hij wel echt goed strak om je arm moet zitten: anders schuift hij door het gewicht van je hardloop spullen omlaag tijdens het lopen. Bovendien had ik een sportarmband waarvan het plastic zo spiegelde dat ik het scherm van mijn smartphone niet kon bedienen!

3. Zakken in hardloopkleding

Dit is naast de flipbelt één van mijn favoriete meeneem methodes van hardloop spullen. Bijna alle hardlooptights hebben bijvoorbeeld een handig zakje achter op de rug, waarin je smartphone past. En je huissleutel. In de herfst en winter vind ik deze methode het makkelijkst, want dan draag ik altijd mijn lichtgevende hardloophesje, en daar zitten zakken in!

4. Sporttas

Je kunt natuurlijk ook je spullen meenemen in een heuse sporttas. Deze methode is bijvoorbeeld geschikt om je hardloop spullen mee te nemen als je bij een atletiekvereniging sport. Je laat je spullen in je sporttas achter in de kleedkamer. Als die daarna tenminste op slot gaat...

Daarnaast kan een sporttas erg handig zijn als je regelmatig meedoet aan hardloopevenementen. Je kunt daarin dan je hardloop spullen doen, en kleding voor na de wedstrijd.

5. Je kind als opbergplek!

Deze laatste tips is bij uitstek geschikt voor hardlopers met kinderen. Maak van je hardlooprondje quality time met je kind, en laat het met je meefietsen. Doe in de fietstas van je kind jouw handtas met al je hardloop spullen.

Van te voren dingen ergens neerzetten

Deze laatste methode heb ik zelf nooit gebruikt, maar ik weet dat er hardlopers die van te voren bijvoorbeeld op een bepaalde plek een flesje water voor zichzelf neerzetten. Op die manier hoeven ze dat flesje niet mee te sjouwen, maar kunnen ze halverwege een duurloop toch even wat drinken. Ik weet niet of dit goed zou durven. Je weet toch maar nooit of er geen engerd is die zo'n flesje vindt, of weg haalt. Dan zou ik toch liever een route kiezen met waterfonteintjes en daar wat drinken.

Samenvattend

Als je gaat hardlopen is het niet fijn als je allerlei hardloop spullen mee moet sjouwen. Anders dan in het dagelijks leven kun je dus niet je spullen meenemen in een handige tas. Daarom zijn er allerlei slimme oplossingen op de markt gebracht om het hardlopers makkelijker te maken hun spullen mee te nemen.

Mijn meest gebruikte methode is mijn spullen meenemen in de zakken van mijn hardloopkleding.

Maar het lijkt me een leuk idee op een speciale Damestasjes Run te hebben : )

Hoe neem jij jouw hardloop spullen mee?

Similar Posts

One Comment

 1. Flipbelt gebruik ik regelmatig, heb ik alleen mijn gsm bij dan gaat die in de handige zijzak van mijn Fusion tight.
  En ik behoor ook tot degenen die tevoren bidons of flesjes water wegzet voor de volgende ronde. Doe ik al zeker 20 jaar en nooit problemen mee gehad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.