Hardloper Judith (40)

hardloper

Veel van de vrouwen die ik interview op Ren mama, ren begonnen met hardlopen rond hun twintigste of dertigste. Maar Judith (40) begon al met hardlopen op haar dertiende. Het was destijds haar uitlaatklep. Pas bij haar eerste zwangerschap stopte ze met hardlopen.

Maar sinds een maand is ze weer begonnen, inmiddels als moeder van een negenjarige en tweejarige dochter. Ook nu weer omdat ze behoefte had aan een uitlaatklep. Maar daarnaast ook om zich weer fit te voelen en lekker in de natuur te zijn.

Dit is haar hardloop verhaal!

Hardloop gewoontes

Ik streef naar 3 keer per week hardlopen. Ik woon aan de Veluwe, en loop het liefst in de bossen samen met een goede vriendin van me. Zij geeft me altijd een schop onder de kont. Zonder haar zou het hardlopen een stuk minder goed gaan. Ze is heel streng! Maar op een fijne manier.

Hardloopmotivatie

Hardlopen betekent een moment voor mezelf. En daarnaast biedt het me een uitdaging om mijn tanden in te zetten, en mijn doelen te bereiken. Verder is gezondheid een belangrijke reden voor mij om te gaan hardlopen: mijn kinderen hebben een gezonde moeder nodig. En door te lopen werk ik daar aan.

Hardlopen en moederschap

Ik zie wel parallellen tussen hardlopen en moeder zijn. Bij beide moet je sterk zijn en doorzetten. En als het even moeilijk is, niet boos worden maar door gaan.

Hardlopen maakt me als moeder een stuk relaxter!

Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen bewegen. Ze mogen van mij elke sport doen waar ze blij van worden. Als ze maar sporten. Mijn jongste rent uit zichzelf overal heen en de oudste gaat op hardlopen en free running.

Hardloop apps en gadgets

Ik heb altijd mijn smartphone bij me: ik wil weten hoe lang en hoe ver ik heb gelopen. Ik luister niet naar muziek bij het hardlopen, omdat ik samen loop met een vriendin. We kletsen meer.

Hardloopwedstrijden en evenementen

Aan het eind van het jaar doe ik mee aan een hardloopwedstrijd, gewoon om een doel te halen. Ik zou dolgraag een halve marathon lopen. Voor een prijs ga ik niet: gewoon over de finish rennen lijkt mij al een overwinning.

Hardloopkleding en schoeisel

Ik draag een legging, dat vind ik het fijnst. Hardloopschoenen kopen doe ik graag, want ik vind schoenen kopen in het algemeen leuk. Mijn favoriete hardloopschoenen zijn van het merk Nike.

Hardloopinspiratie en lectuur

Mijn vriendin is mijn inspiratie. Zij begon begin dit jaar met hardlopen en vroeg mij om mee te gaan. Zij loopt inmiddels een marathon, en ik hobbel er nog achteraan.

Favoriete boeken over hardlopen heb ik niet. Ik lees het meeste online.

Mijn boodschap voor moeders die willen gaan hardlopen

Gaan! Dat uurtje kun je echt gemist worden, al is het in de ochtend 6 uur, of laat in de avond.

Ik gebruikte mijn ziekte en de kinderen heel lang als excuus om niet te gaan, maar dat is geen excuus. Zodra ik toestemming kreeg van de arts ben ik begonnen met zware tegenzin, maar nu wil ik niet meer anders, en deze verslaving is zoveel lekkerder dan die zak chips op de bank!

Meer lezen van Judith? Bezoek dan haar blog Mommy Loves Pink.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.