Wandelen, Thich Nhat Hanh

wandelen

Wandelen en hardlopen staan vaak enigszins op gespannen voet onder hardlopers. Want de impliciete boodschap onder hardlopers is:

Hardlopers wándelen niet. Ze lopen hard.

Dat zie je terug in beginnersschema's voor hardlopers. Het ultieme doel is in de regel 30 minuten achter elkaar hardlopen zónder te wandelen.

Maar aangezien je zowel bij wandelen als bij hardlopen de ene voet achter de andere zet, draag ik ze toch allebei een warm hart toe.

Dus toen ik in de bibliotheek het boekje Wandelen van de boeddhistische monnik Thich Nhat Hanh tegenkwam nam ik het mee. Want ik hoopte op interessante informatie over wandelen, en hoe je dit kunt gebruiken om tot rust en bezinning te komen.

Wandelen

Maar Wandelen van Thich Nhat Hanh stelt eerlijk gezegd weinig voor. Het boekje telt 93 pagina's. Bladzijdes met een gedachte/een overweging worden afgewisseld door bladzijdes met een mooie tekening.

Losse gedachtes om op te mediteren

Maar ik vond het nogal losse flodders. Ik miste continuïteit. Waarschijnlijk is het idee achter dit boekje dat je voor je gaat wandelen een pagina leest, en vervolgens gaat wandelen en er over nadenkt. Persoonlijk vind ik de teksten vrij abstract. Of simpelweg stom.

Zoals het idee om terwijl je loopt zachtjes tegen jezelf te zeggen:

'Lotus bloem bloeit - Lotus bloem bloeit' of 'De groene planeet - Lopend op de groene planeet.'

Tsja, ik zie me zelf al al prevelend rond wandelen.

Conclusie over Wandelen van Thich Nhat Hanh

Wandelen van Thich Nhat Hanh is een klein boekje dat je zo uit hebt. Het is gevuld met gedachten die je kunt overpeinzen tijdens het wandelen. Maar ik vond ze vrij abstract en soms ronduit stom. Het boekje viel mij behoorlijk tegen.

Halverwege verdacht ik Thich Nhat Hanh er zelfs van dat hij geld nodig had, en heeft gedacht:

'Weet je wat? Ik schrijf snel even een boekje met wat losse flodders die filosofisch klinken en laat het geld dan maar lekker binnenstromen.'

Wat mij betreft is het boekje dan ook erg geschikt voor op het toilet. Als je daar dan toch zit, kun je elke keer zo'n filosofische beschouwing lezen. Of je pakt gewoon het moppenboek.

Praktische informatie over Wandelen

Wandelen is voor 12,50 te koop bij bol.com. Meer zou ik er ook beslist niet aan uitgeven.

Lees ook mijn posts over Wandelen of hardlopen en over Happy Walk!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.