Hardlopen op z'n zondags

Met krantenkoppen als 'Vannacht was het -21' begon ik voor het eerst een beetje te twijfelen aan het spreekwoord dat zegt dat slecht weer niet bestaat, alleen slechte kleding. Tegen dergelijke temperaturen is wellicht geen kleding bestand.

Lopen in extreme kou

Dus googelde ik 'hardlopen in extreme kou' en werd prompt afgeschrikt door de grote hoeveelheid maatregelen die je als hardloper dient te nemen. Zozeer zelfs, dat ik besloot dan maar van mijn zondagochtendrondje af te zien.

Wandeling van 8 km

Om toch de bewegingsnorm, van minstens 30 minuten beweging per dag, te halen, wandelde ik met mijn tienjarige zoon naar het dorpje Halle. Dat ligt ongeveer 4 km verderop, en zou mijn dagtotaal op 8 km brengen. Bovendien ben ik mij aan het oriënteren op kerken, en in Halle was om 10 uur een kerkdienst! Ik sla graag vele vliegen in één klap, en met deze wandeling had ik in één keer zowel de lichamelijke, als religieuze opvoeding voor de dag geregeld.

's Middags hardlopen

Maar in de loop van de middag, maakte zich toch een gevoel van onbehagen van mij meester. En bij het zien van de strakblauwe lucht, en de stralende zonneschijn, hield ik het niet langer uit. Ik keek op de knmi website wat de actuele temperaturen rond 15 uur waren, en zag tot mijn opluchting dat ze rond de -6 lagen. Goed genoeg voor mij!

Ik hees mij in de verplichte kledinglagen, en zette het op een lopen richting weer een ander dorpje: Varsseveld. En zoals wel vaker, ging het lopen later op de dag heel soepel. Bovendien leidde mijn route langs de Slinge, en was werkelijk prachtig.

Dus deze zondagavond ben ik helemaal tevreden met mijn persoonlijke kilometerstand, de quality time met mijn zoon, en de prachtige natuur die ik heb gezien.

Er gaat niets boven hardlopen om je verzoenen met het aards bestaan!

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.