Cross training tegen wil en dank

Nu we onze praktische stadswoning hebben verruild, voor de helft van een boerderij op het pittoreske platteland, kan ik niet langer mijn jongste twee kinderen te voet naar school brengen. Mijn logistieke kaartenhuis is in elkaar gestort!

De nieuwe basisschool ligt namelijk een kleine 3 kilometer verderop: net te ver om met ze te wandelen. En dus fietsen we. En sinds 9 januari hebben we zo'n beetje alle slechte weersomstandigheden meegemaakt. Waarbij de dagen dat de zandwegen veranderden in drijfzand, het absolute dieptepunt waren.
'Het lijkt wel alsof iemand aan mijn achterwiel staat te trekken!' hijgde ik tegen mijn tienjarige zoon, die moedig door de modder ploegde.

En toen moest ik denken aan de meest belachelijke sport die ik ken: spinning. Nergens wordt deze sport beter verbeeld dan in de eerste Bridget Jones film. Nadat ze heel hard heeft gefietst, zonder ergens te komen valt ze, bij het afstijgen van het marteltuig, simpelweg om. Dat gebeurde mij ook, na mijn eerste, en tevens laatste spinningles.

Dan toch maar liever door modderige zandwegen, over bochtige paadjes, via traktorsporen naar school fietsen. Want ook al mis ik het gemak van een school op loopafstand, het is wel een prachtige manier om crosstraining in te voeren! En bovendien is het 'quality time' met de kinderen, en goed voor de karaktervorming, want om met Barry Stevens te spreken, het is een kwestie van: 'Gewoon doorgaan!'

Doe jij aan crosstraining?
En zo ja, wat doe je dan? (afgezien van huishoudelijk werk?)

Hier onder het betreffende fragment uit Bridget Jones!

Similar Posts

2 Comments

  1. Wij hebben een crosstrainer in de schuur staan, ter afwisseling, voor slecht weer, en ik gebruik em ook om even op te warmen voordat ik ga hardlopen.
    Maar gewoon lekker naar buiten, das het fijnste!
    (fiets iedere dag ook nog es 1 km naar school, en dat dus 4 keer, heen en terug, maakt 8 km per dag!)

  2. Hahaha.. Bridget Jones vind ik zó grappig. Zo herkenbaar ook - al voel je jezelf toch nog net ietsje minder klunzig als dat zij is 😉
    Dus jij fietst over zandpaden naar school? Dat lijkt me erg zwaar, vooral in het modderige jaargetijde. Maar ook heerlijk om 'buiten' te wonen, of niet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.