Hardlopen bij vorst: wat trek ik aan?

hardlopen kou

Toen ik vanochtend om 7.15 ging hardlopen was het buiten helemaal wit doordat het zo hard gevroren had.

Dat stelde me voor die aloude vraag:

'Wat trek ik aan?'

Hardloopoutfit voor -4 graden vorst

Ik besloot te kiezen voor:

  • Mijn thermobroek, want de afgelopen week had ik koude billen in mijn gewone tights.
  • Een hardloophemdje
  • Mijn thermoshirt van de Kruidvat
  • Mijn hardloopjasje van de Aldi

Het thermoshirt van de Kruidvat is niet zo heel dik. Maar in combinatie met het jasje van de Aldi leek me dit de beste combinatie. Want wilde me beslist niet té warm aankleden. Want daar heb ik een enorme hekel aan.

hardlopen bij vorst
Thermoshirt Kruidvat
hardloopkleding
Wit hardloophemdje

De praktijk: ik stik van de hitte!

Na amper 7 minuten hardlopen stikte ik al van de hitte! Van narigheid heb ik mijn hardloophemdje en het thermoshirt maar over mijn boezem omhoog getrokken. Doordat het hardloopjasje winddicht is, beschermt het blijkbaar heel goed tegen de kou. Ik liep feitelijk met ontblote buik in een hardloopjasje...

Het was dus wel slim van me om geen dikke trui aan te doen, maar het dunne thermoshirt.

Zie ook mijn posts Hardlopen als het vriest en Hardlopen in de sneeuw.

En mijn review van Action thermokleding.

Wat trek jij aan tijdens het hardlopen bij -4 graden?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.