Hardlooprokjes met de zakken op de juiste plaats

hardlooprokjesAls ik ga hardlopen neem ik graag mijn huissleutel mee, en op zondagen wat geld. Dan is het handig als mijn loopkleding over handige zakjes beschikt.

Locatie, locatie, locatie

Maar wáár die zakjes zitten, is van groot belang, even als de grootte van de zakjes. Ik heb daarom een handige fotocollage gemaakt van mezelf in mijn looprokjes, waarbij ik (hopelijk) duidelijk laat zien waar de zakjes zitten.

Gore Running Wear rokje scoort het beste wat betreft zakken

De grote winnaar wat betreft zakjes is het Gore Running Wear looprokje. Dat rokje heeft maar liefst twee zakken, en die zitten op de tight onder het rokje. Een perfecte plek, waar je er geen last van hebt, en die niet ten koste gaat van het model van het rokje.

Running skirts: zakken op het rokje zelf...

Dat is namelijk wel het geval bij het rokje van Running Skirts: ook dat heeft twee zakken, maar die zitten aan het rokje zelf. Dus als je daar iets zwaarders in doet, bijvoorbeeld een mobieltje, dan gaan de zakken hangen! Heel irritant.

Asics looprokje: te klein, en veroorzaakt bobbel

Dan is er nog het Asics looprokje, dat een veel te klein zakje biedt, dat bovendien op een stomme plek zit: aan de voorkant links. Ook deze zak zit weer in het rokje genaaid, waardoor bij plaatsing van bijvoorbeeld een mobieltje het rokje naar beneden zakt. Bovendien zie je dan een enorme bobbel. Zelfs mijn platte geldportemonneetje kan ik niet in het zakje van het Asics rokje vervoeren. Feitelijk kan er alleen een huissleutel in.

Skirtsports: te klein, en onderdeel van rokje

Het knalroze rokje van Triks biedt ook maar één zakje, dat net als het rokje van Running Skirts aan de zijkant in het rokje is aangebracht. Maar terwijl de zakken van Running Skirts veel ruimte bieden, is het zakje van het Triks looprokje heel erg klein.

Nike Looprokje: achterkant

Last but not least de zak op het Nike looprokje. Die zit op de achterkant! Qua plek wel oké, maar veeeeels te klein. Er kan vrijwel niets in: hoogstens een huissleutel en een beetje geld.

Top 5 van rokjes met de zakken op de goede plaats

 1. Gore Running Wear rokje
 2. Nike rokje
 3. Running Skirts
 4. Triks
 5. Asics

Conclusie

Als je een looprokje koopt, en je wilt graag dat het zakken heeft, dan zijn rokjes met de zakken op de tight het beste. Die laten namelijk het model intact!

Similar Posts

9 Comments

 1. wat leuk al die rokjes! ik heb een rokje van de lidl, ook met een heel klein zakje links voor en eentje met bloemetjes van runningskirts. daar past net wat je zegt alleen iets kleins in, een telefoon met gps is echt te veel.

  groethjes,
  wendela

 2. Ik heb pas een Nike looprokje gekocht en heb behalve het zakje dat jij hier toont ook nog 2 steekzakken aan de voorkant in de rok.
  Nooit geweten dat er zoveel keuze is in looprokjes: ben een poos op zoek geweest naar een betaalbaar model en heb deze uiteindelijk in Luxemburg gevonden.

  Groet, WG

 3. Hoi Nicole,

  Leuk item!!!

  Ik heb het Gore-rokje inderdaad om de zakken op de goede plek gekocht.

  Te kleine zakken aan de achterkant (van die losse zakken bedoel ik ) kun je makkeijk zelf vergroten. Knip de zak af tot 5 cm onder de rits en torn de zijnaadjes een stukje open. Stik er 2 stukken rekbare stof aan zodat het nu wel groot genoeg is. Stik dan de zijnaden en de ondernaad van het zakje weer dicht. Je kunt het beste de stof van een oud runningshirt gebruiken, want die droogt snel.

  Verder kun je je huissleutel ook heel makkelijk tussen je veters rijgen. Natuurlijk geen bos met allerlei leuke dingetjes eraan ;-)Dat is ook veiliger voor het beeldscherm van je telefoon.

  Ikzelf gebruik een draaggordel met kleine flesjes en daaraan heb ik een klein tasje (zoals voor een fototoestel) gehangen voor de eerste benodigdheden. Ik draag het meestal op mijn buik. Echt mooi is het niet maar wel praktisch.

  Verder gebruik ik veel wielershirts omdat daar meestal 3 zakken op de rug zitten maar dat kleed niet echt slank af 😉

  groetjes en keep running,

  Dorothé
  http://djaktief.wordpress.com

  groetjes,

  groetjes,

  Nicole

 4. Niet in je review, maar wellicht een aanvulling... Ik heb een rokje van InknBurn. Geweldig design en heel fijn om te dragen (mijn favoriet). Dit rokje heeft twee zakjes aan de voorkant van het rokje. Helaas niet met een rits afgesloten (daar ben ik nog naar op zoek). Groot genoeg om een iPhone in te doen en dat staat (en zit) niet heel vreemd.

  Mijn telefoon heb ik in een band om mijn arm. Dat vind ik prettig. Ik ga binnenkort eens kijken naar een Spibelt, daar hoor ik veel goede verhalen over.

  1. InknBurn is niet goedkoop (maar de designs en de kwaliteit vergoeden veel). Je kunt het vinden op de site inknburn.com. Er is een soort Nederlandse vertegenwoordiging die je op Twitter (@INKnBURN_NL) en op Facebook kunt vinden. Twitter ze even en je krijgt meer info. Op 1 september gaat er weer een collectieve bestelronde de deur uit en dat scheelt enorm in de kosten en de verzendkosten. Zeer zeker de moeite waard. Volgens mij hebben ze eens in de drie maanden grofweg zo'n collectieve bestelling.

 5. Maar waarom heb je een zakje nodig in de kleding? Ik loop altijd met de spibelt. Morgen schrijf ik de review hierover die ik zal plaatsen op mijn weblog

  1. Ik gebruik de zakjes om mijn 'oortjes' in te doen, en voor mijn huissleutel of wat geld. Ik vind het erg handig als ik spullen in mijn kleding kwijt kan, en niet nog weer wat extra's daarvoor moet omgespen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.