Jeannette Brouwer rent

Hardlopen staat bekend als een blessuregevoelige sport, maar Jeannette Brouwer (45) belandde op vijftienjarige leeftijd in het ziekenhuis toen ze na het hardlopen naar huis fietste, en geschept werd door een auto!

Jaren later hoorde ze op een reünie dat ze zich destijds vooral druk maakte over het feit dat ze ten tijde van het ongeluk maar liefst vier bh's droeg om haar borsten in toom te houden tijdens het hardlopen! Gelukkig heeft het ongeluk Jeannette niet afgeschrikt, want sinds 2007 loopt ze weer.

Jeannette is moeder van een veertienjarige dochter, en twee zoons van dertien en zeven. En ze is de eigenaresse van Alittlecowsdream, waar ze accessoires van buffelleer en koeienhuid ontwerpt en verkoopt.

Het begin

Jeannette: 'Hoewel ik lange tijd zei dat hardlopen niets voor mij was, ben ik er op een gegeven moment toch weer mee begonnen. Mijn jongste zoon was één en ik moest nog wat kilootjes kwijt. Dus ging ik naar de sportschool en rende daar op de loopband. Toen bedacht ik dat ik liever buiten rende en rende daarom naar de sportschool zodat ik daar niet op de loopband hoefde.

Wedstrijden

Zo liep ik een aantal jaren drie tot vier kilometer, twee keer per week. Maar toen rookte ik nog. Begin dit jaar ben ik daarmee gestopt, en mijn conditie en loopafstand zijn zienderogen verbeterd. Ik wil dit jaar zelfs mee doen aan de Dam tot Dam loop (16km), en in september en oktober doe ik mee aan een wedstrijd in Schoorl of Egmond. Wedstrijden zijn voor mij leuke doelen om naar toe te werken, maar ik verwacht beslist geen prijzen.'

Jeannette loopt alleen, in de natuur, maar met gadgets

Ik woon in een prachtig recreatiegebied, en daar loop ik vaak. Of ik rijd ergens heen en loop vanuit een bepaald vertrekpunt. Maar altijd in de natuur! Ik loop met mijn iphone met lekkere muziek, Endomondo voor trainingsbegeleiding, en een hartslagmeter. Ik wil graag weten hoeveel en hoe hard ik loop. Ik loop altijd alleen, maar komende zaterdag ga ik voor het eerst meedoen met een loopgroep, op uitnodiging van een vriendin.

Motivatie om te lopen

Hardlopen is voor Jeannette een uitlaatklep voor alle drukte van haar gezin en werk. 'Het is gewoon ontzettend lekker, lichamelijk en geestelijk. Ik voel me de rest van de dag heerlijk als ik gelopen heb. En als ik bijna weer 'moet' begint het echt te kriebelen. Hardlopen heeft voor mij duidelijke lichamelijke en geestelijke voordelen: ik ben fit, en mijn hoofd raakt leeg.'

Hardlopen en gezin

Jeannettes gezin heeft er dus duidelijk baat bij als Jeannette haar looprondjes kan doen. 'Als ik fit en blij ben, dan breng ik dat over op mijn kinderen. Ik vertel ze ook graag hoe ik opknap van hardlopen. En ik laat ze zien dat doorzettingsvermogen je ver brengt. Momenteel probeer ik mijn man over te halen ook te gaan hardlopen. Hij heeft net als ik een eigen zaak en soms wat stress. Zoals zovelen heeft hij een abonnement op de sportschool maar geen tijd/zin om het te gebruiken. Hardlopen kun je doen waar en wanneer je wilt, dat vind ik een groot voordeel. Misschien gaat hij het nog eens doen.'

Jeannette's boodschap voor moeders die willen gaan hardlopen

Doen! Het is zoooo goed en lekker voor je!

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.