|

Product Review: Ayami grijze tight

Asics heeft een nieuwe hardloopkledinglijn voor vrouwen, AYAMi genaamd. Deze lijn onderscheidt zich van bestaande loopkleding door de creatieve, frisse vormgeving.

Asics stuurde mij een grijze tight, een shirt, een tuniek en armbeschermers om voor jullie te testen!

Vandaag de review van de grijze tight!

De grijze tight (49,95), maat M

Er is een reden dat de meeste Nederlandse vrouwen zwarte tights dragen: dat flatteert tenminste nog een beetje. Want laten we eerlijk zijn, het gemiddelde vrouwenlichaam is niet gemaakt voor strakke lycra, dat genadeloos alle uitstulpingen laat zien.

Dus toen ik mij in de grijze tight hees maakte ik me wel een beetje zorgen. Gelukkig raakte ik afgeleid door het zijdezachte materiaal, dat bovendien heel soepel was. De tailleband was breed, comfortabel en felgeel, en kon worden omgeslagen.

'Zo voelt hardloopkleding van een 'echt merk' dus, dacht ik nog, want normaliter ren ik rond in hardloopkleding van zaken als Aldi, Lidl, Kruidvat, en als ik me rijk voel, van de Hennes en Mauritz.

De grijze legging zat prettig, en ik danste blijmoedig door het huis, tot mijn blik op de spiegel viel. Aargh! Ik leek wel een gekookte grijze worst. Voor vrouwen met maat veertig is de grijze tight vooral geschikt als het buiten heel erg donker is. Of als de tight vergevingsgezind zwart is! Ook een nadeel vond ik dat er geen zakjes of verborgen vakjes in zitten voor huissleutel of ipod. Aan de andere kant: misschien maar goed ook, want er waren al genoeg bulten zichtbaar.

Maar toen besefte ik mijn fout, want op de Asics website geven de makers het volgende advies: 'Maak je tight aantrekkelijker en draag hem in de AYAMi-stijl als een basislaag in combinatie met leuke short of een rokje.'

Inderdaad een stuk beter!

Conclusie

Een mooie legging van aangenaam materiaal, maar de kleur is niet voor iedereen weggelegd. Dat je de felgekleurde tailleband kunt omvouwen is een leuke optie, maar in mijn geval veroorzaakte dat een vetrol. Rondom mijn benen zat de legging goed, maar in de taille vrij strak.

De legging is bij uitstek geschikt als eerste laag, en laat zich goed combineren met een kort broekje of rokje.

Achtergrondinfo:

Mijn normale kledingmaat is maat 40.
Mijn heupbreedte 94 cm
Taille 73

Similar Posts

3 Comments

  1. Wat staat het je leuk met dat zwarte broekje!

    Je hebt wel gelijk; ik ben redelijk slank, op een klein buikje na, maar zelfs dan draag ik nog het liefst een zwarte tight.

    Je merkt over het algemeen wel dat de echte 'merk' hardloopkleding beter zit en mooier valt. Gelukkig is het ook behoorlijk sterk en doe je er lang mee.

  2. Dat staat inderdaad leuk, met dat zwarte broekje (draag je dat ook zonder iets eronder ;-)?) Maar dat lijkt me ook wel weer erg warm. Een rokje erover is dan misschien weer geschikter.

    En een of meerdere zakjes vind ik toch echt wel een must, zeker als je er zoveel geld voor betaalt.

    Ben benieuwd naar de rest van de Ayamikleding.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.