Hardloopbroek Lidl voor dames: product review

Hardloopbroek Lidl

Omdat ik graag voor een dubbeltje op de eerste rang zit, kocht ik bij de Lidl behalve een Crivit sportbh ook een hardloopbroek. Een hardloopbroek van de Lidl is namelijk niet duur. De Crivit hardloopbroek die ik online kocht kostte maar 9,99.

Hieronder mijn ervaringen met deze Crivit hardloopbroek van de Lidl!

Crivit hardloopbroek van de Lidl: productomschrijving

Deze hardloopbroek van de Lidl voor dames heeft de volgende kenmerken:

  • Naadloos
  • Hoog ondersteunend effect
  • Seamless, oftewel geen naden
  • Verkrijgbaar in zwart, of met een roze tailleband
  • De zwarte hardloopbroek van de Lidl, die ik kocht is van 90 polyamide en 10% elasthan.

Ik kocht de broek in maat M (40/42).

hardloopbroek lidl

N.B. Wat ik mis in de omschrijving is of de broek van speciaal materiaal is gemaakt dat vocht van je lichaam wegtransporteert. Dat is toch wel echt een basisvoorwaarde vind ik voor hardloopkleding. Ik snap dan ook echt niet zo goed, dat dit niet vermeld staat. Of zou de Lidl hardloopboek inderdaad simpelweg niet ademend zijn? Dat kan ik me bijna niet voorstellen...

Hardlooptights Lidl: mijn ervaringen

Wat me als eerste opviel bij deze hardloopbroek van de Lidl, toen ik hem uitpakte, was dat hij er heel klein uitzag. Met andere woorden: het is zo'n hardloopbroek waarvan je denkt: 'Hoe moet die bij mij ooit gaan passen?!' Maar in de praktijk valt dit reuze mee, en past hij wel degelijk. Een soortgelijke ervaring had ik ook met hardlooptights van Decathlon.

hardlooptights Lidl

Hoe dan ook, ik wurmde mij dus in de Lidl hardloopbroek, en hij zat als een huis. Wat in de productomschrijving niet staat, maar wat zichtbaar wordt als je de broek draagt, is dat er onderaan een patroontje zit in de broek. Normaal houd ik daar niet zo van, maar in dit geval vond ik het wel mooi. De tailleband vond ik een beetje hard voelen.

Hieronder een foto van mij in de hardlooptights van de Lidl van achteren:

Hardlooptights van de Lidl

De hardlooptights voelden strak en warm. En door het strakke model, zagen mijn onderlichaam er aangenaam gestroomlijnd uit. Maar, en nu  komt het, ik houd niet van hardloopkleding die heel strak zit... Dus ook al zat de broek perfect, en sloot hij keurig aan, ik vond hem vervelend voelen.

Hoog ondersteunend effect: zit strak

Achteraf bezien had ik dit kunnen weten, als ik de productomschrijving beter tot mij had laten doordringen. Daarin staat namelijk: 'hoog ondersteunend effect'.

Bij Bonprix verkopen ze ook dit type hardloopbroeken. In dat geval staat in de omschrijving iets in de sfeer van 'corrigerend'. Ik heb even wat research gedaan, en hieronder een overzicht van mogelijke termen die inhouden dat een hardloopbroek behoorlijk strak kan zitten:

  • Hoog ondersteunend (Lidl)
  • Corrigerend (Bonprix)
  • Shaping (Action)
  • Compression (Zalando)
  • Shaping (H&M)

De superstrakke hardlooptights van Decathlon hebben geen enkele vermelding. Op de website lijkt dit daardoor een 'gewone' hardloopbroek. Niet zo handig, voor mensen die niet zo houden van superstrak dus.

Mijn conclusie over de hardloopbroek van de Lidl

Ik heb even getwijfeld over de hardloopbroek van de Lidl. Want eenmaal aan, zit hij echt als een huis. Maar ik ken mezelf, en daarom heb ik de broek toch teruggestuurd. Voor mijn smaak zat hij te strak. Dat neemt echter niet weg dat deze hardlooptights van de Lidl voor mensen die juist wel houden van strakke sportkleding een voordelige aankoop is. Zeker als je ook graag compressiekousen of compressiekleding draagt, zul je deze broek wellicht kunnen waarderen.

Het grootste bezwaar vind ik de onduidelijkheid over het materiaal, en of het vocht wegtransporteert.

P.S. Deze broek heeft geen zakjes! Maar voor 9,95 kun je dat denk ik ook niet verwachten.

Praktische informatie

Deze Crivit sportlegging is voor slechts 9,99 te koop bij de Lidl shop. Daar komen dan nog wel verzendkosten bij.

Soms zal hij ook wel in de winkel liggen vermoed ik.

Zie ook mijn ervaring met Redmax sportkleding van de Action en mijn post over Decathlon hardloopschoenen!

Wat is jouw favoriete merk hardloopbroek? En waar let je op bij de aanschaf?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.