Waarom hardloopschoenen kopen niet leuk is

hardloopschoenIn het tijdschrift Runner's World zie ik regelmatig reportages voorbij komen over de nieuwste modellen hardloopschoenen. Vaak staat er ook nog een review bij.

Maar het punt is: wat heb ik daar aan?

Ik kan toch alleen maar de schoenen kopen die de Meneer van de Hardloopwinkel me adviseert. Al die informatie over de nieuwe modellen, en pronatie zegt me daarom weinig tot niets. Het is immers niet zo dat ik kan denken: 'Aha! Die schoenen zijn neutraal en ze zien er leuk uit! Laat ik die eens kopen.'

Saucony's: elk jaar een gat in de hiel

Mijn hele hardloopcarrière draag ik al Saucony's. Lange tijd dacht ik dat ik Asics droeg, maar dat was omdat ik niet goed had gekeken. Elk jaar moet ik mijn Saucony's vervangen. Want ze hebben de onhebbelijke gewoonte om een gat te krijgen in de hiel. En tegen dat gat schuurt mijn hak dan aan, en daardoor krijg ik blaren. Als het me te gortig wordt, ga ik zuchtend naar de hardloopwinkel en laat ze de gaten in mijn hardloopschoenen zien.

Dan zeggen ze dat dit bij Saucony's hoort, en een 'bekend probleem' is.

Normaliter zou ik dan zeggen: 'Die koop ik dus niet meer!'

Hardloopschoenen: voortdurend vernieuwd en 'verbeterd'

Maar omdat het om hardloopschoenen gaat, laat ik me braaf het nieuwste model Saucony's aanmeten. Het model dat het meest lijkt op de Saucony's met de gaten in de hielen. Want hardloopschoenen worden om de haverklap vernieuwd. Ook als ze al optimaal waren vormgegeven.

En het rare is: ondanks alle verbeteringen, krijg ik bij elke nieuwe versie toch weer dat gat in de hak. Ik wou dat ze dááar eens wat aan zouden doen!

Kon ik maar gewoon zelf hardloopschoenen kiezen!

Stiekem, diep in mijn hart, verlang ik er naar om gewoon een paar hardloopschoenen uit te kiezen waarvan mijn hart sneller gaat kloppen. Zoals hier. Eigenlijk heb ik mijn droom hardloopschoenen laatst al bij de Lidl gezien. Ze waren fel turquoise met knalgele strepen en ik vond ze schitterend. (Zie linksboven!)

Maar ik durfde ze niet te kopen, omdat ik niet zeker wist of ze bij mijn voeten zouden passen. En uit angst dat ik er blessures door zou krijgen.

Nee, ik koop gewoon schoenen waarvan ik weet dat er binnen het jaar een gat in de hiel zit.

Omdat de Meneer van de Hardloopwinkel het zegt.

Lees ook: Wat zijn goede hardloopschoenen?

Similar Posts

8 Comments

 1. Ik heb die schoenen , de demping is wel wat minder dus zou dr ook niet oo rennen maar voor andere sporten zit hij heel fijn
  Groetjes iris

 2. Ga eens naar een andere hardloopwinkel Nicole om te vragen wat die ervan denken.
  Kunnen de gaten in de hiel ontstaan zijn doordat je de veters niet openmaakt bij het aan en uittrekken?
  Ik loop twee paar schoenen tegen elkaar in omdat mijn schoenen dan ook even kunnen herstellen/drogen/uitdeuken 😉

  Groetjes,

  Dorothé

 3. Hier ook zoiets. Ga ik naar de hardloopwinkel, zie ik rekken vol met de prachtigste schoenen. Na het filmpje en de beoordeling komt die verkoper met werkelijk de lelijkste schoenen ooit aanzetten. Ze lopen als op wolkjes maar ze zijn zo lelijk. Ach ja. Het gaat tenslotte om hoe ze zitten en niet hoe ze er uit zien zullen we dan maar denken 😉

 4. Dat is precies hoe het bij mij gaat Heidi! Hardloopschoenen heeft helaas niets te maken met kijken welke leuk zijn en die dan aanschaffen....

 5. Misschien heb ik dan geluk. Ik kan meestal toch nog ergens uit kiezen. Mijn een na laatste keer waren er twee schoenen perfect voor mijn voeten. Ik heb toen zwart met roze Brooks gekozen. De laatste keer hadden ze de beste schoen (New Balance) in die verschillende kleuren. Ik koos paars met lime. Beiden draag ik nog.

  1. Leuk Mascha! Paars met lime vind ik mooi. Misschien ligt het ook wel aan de hardloopwinkel. Die van mij presenteren mij elke keer gewoon maar één paar...

   1. Zeg dat je ze niet helemaal lekker vind zitten. Als het een goede winkel is dan hebben ze meerdere schoenen die goed zijn voor je voeten. Ik heb mn 1e paar ook laten aanmeten en had geluk dat ze blauw waren en ik ze mooi vond en ze lekker zaten. 2e paar had ik al twijfels over maar ook toen meerdere gepast. Uiteindelijk naar run2day gegaan omdat paar 2 niet goed zat en ik ze niet mocht ruilen/retouren in de winkel van aanschaf. Bij run2day meerdere schoenen mogen passen. Het motto was ze moeten goed lopen en zitten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.