Frecious groentesappen voor hardlopers

frecious groentesappenHet Voedingscentrum geeft als richtlijn dat je per dag minimaal 250 gram groente moet binnenkrijgen. Maar dit blijkt in de praktijk nog best lastig te zijn. Slechts 5% van de Nederlanders eet voldoende groenten.

Dat is dus fors onder de aanbevolen 250 gram groente.

Het belang van goede voeding voor hardlopers

Gezond eten met voldoende groenten is voor iedereen belangrijk. Maar als hardloper nog iets extra, want je vraagt immers extra inspanning van je lichaam. Dan moet je het wel van voldoende energie voorzien natuurlijk.

Bij Frecious komen ze ons te hulp! Zij helpen je om makkelijker aan je minimum van 250 gram groenten per dag te komen. En dat doen ze met groentesappen. En dan niet zo maar groentesap, maar groentesap dat op een speciale manier wordt gemaakt zodat er zoveel mogelijk voedingsstoffen in zitten.Daarnaast zit er in elk flesje altijd meer dan 300 gram aan ingrediënten.

Wat Frecious groentesappen onderscheidt van andere groentesappen

Vaak wordt een groentesap gemaakt met behulp van een blender of sapcentrifuge. Maar bij een blender wordt de lucht opgeklopt waardoor de voedingskracht van de groentes veel minder wordt. Het nadeel van een groentesap maken met een sapcentrifuge is dat er door de snelle raspt veel oxidatie is. Daardoor verlies je belangrijke voedingsstoffen.

Last but not least is er nog de cold press methode om groentesap te maken. Hierbij worden de ingrediënten geplet. Deze methode levert gezonder groentesap op dan met een blender of sapcentrifuge, maar het kan nog beter.

En dat doen ze dus bij Frecious.

Bij Frecious maken ze groentesap op de volgende manier:

 • Een dubbele schroefpers vermaalt de ingrediënten langzaam:frecious schroefpers
 • Er is nauwelijks contact met zuurstof.
 • De dubbele schroefpers wringt al het goede uit de groentevezel. Je kunt het vergelijken met heel lang kauwen.

frecious

 

Mijn ervaring met Frecious groentesappen

Frecious groentesappen worden diepgevroren thuisbezorgd.

frecious
Zo werden de Frecious groentesappen bezorgd

Ik had dus van te voren plek gemaakt in mijn diepvrieskast. Alle flesjes pasten precies in 1 la.

frecious
En dit zat er in de doos!

Ik ontving 2 formaten flesjes met groentesap:

 • 200 ml
 • 100 ml (Deze zijn voor kinderen)

In Frecious groentesap zitten 70 tot 100% groenten, kruiden en specerijen.

's Avonds in de koelkast, 's ochtends meteen opdrinken

De gebruiksaanwijzing is gelukkig aangenaam simpel. Je zet 's avonds een flesje Frecious groentesap in je koelkast, en drinkt het de volgende ochtend meteen. Het liefst wacht je daarna minimaal 15 minuten voordat je ontbijt, zodat je lichaam het groentesap optimaal kan opnemen.

Je kunt het ook ontdooien in water, maar ik vind deze methode het makkelijkst.

Frecious groentesappen: hoe smaken ze?

Ik geef het schoorvoetend toe, maar ik ben geen avontuurlijke eter. Ik houd niet zo van nieuwe dingen uitproberen. Dus ik vond het best spannend om zo'n flesje groentesap op te drinken. Als ik een woord zou moeten kiezen om de smaak van Frecious groentesap te omschrijven dan zou ik zeggen: Gezond.

Het sap smaakt gezond.

Na het drinken van zo'n flesje Frecious groentesap voelde ik me heel verstandig en 'goed bezig'. Het groentesap had het tegenovergestelde effect van een Big Mac. Als ik een Big Mac eet voel ik me daarna altijd vadsig, opgeblazen en ongezond. Maar na een flesje groentesap voelde ik me juist prettig.

Dat is ook niet zo gek, want er zitten indrukwekkend veel groentes in 1 zo'n flesje van 200 ml. In het groentesap Celery Slim zitten bijvoorbeeld maar liefst 10 ingrediënten!

Filmpje over Frecious groentesappen

Praktische informatie over Frecious groentesappen

Een flesje groentesap van 200 ml kost 3,95. Het is voordeliger om een pakket te kopen, een zogenoemde 'daily mixbox'. Met een jaarabonnement krijg je 20% korting + 10% extra juice vanaf 40 flesjes.

N.B. Je kunt Frecious ook gebruiken om te sapvasten of te detoxen.

Kijk voor meer informatie op de site van Frecious. Je ziet daar ook meteen alle smaken en soorten groentesappen die ze hebben!

Mijn conclusie over Frecious groentesappen

Ik ben positief verrast door de Frecious groentesappen. Normaal eet ik echt geen 10 verschillende groentes op een dag. Maar dankzij een flesje groentesap van Frecious ineens wel. En nog op een makkelijke manier ook. Ik hoef er niet eerst voor te wassen, snijden en koken. Nee, ik hoef alleen maar 's avonds een flesje even in de koelkast te zetten.

Frecious groentesappen zijn een makkelijke en gezonde manier om je dag te beginnen. Bovendien helpen ze je aan je minimale hoeveelheid groenten per dag te komen.

En dat is al helemaal belangrijk als hardloper.

N.B. Controleer wel even van te voren of je voldoende ruimte hebt in je diepvries, en pas daar je bestelling op aan.

Hoe zit het met jouw groente inname?

Similar Posts

20 Comments

 1. Ik probeer zeker wel de 200 gram groente per dag te halen. Liever wel in de natuurlijk vorm ipv sap. Je mist ander toch wel wat vezels en daarbij is kauwen heel goed voor je hersen 😉

 2. 5% maar? Dat is echt weinig zeg maar het is ook inderdaad niet makkelijk. Ik krijg groentensapjes niet echt weg, fruit gaat makkelijker 😉

 3. Ik vind groente en fruit wel erg belangrijk.maar de 250 gram vind ik wel erg hoog ik eet zelf altijd 200 gram en dat is al een half bord aan groente

 4. Groenteninname gaat hier niet heel erg goed vrees ik, probeer de kinderen wel genoeg te geven. Ook in de vorm van mini paprika of komkommer.

  1. Ik kreeg ook een variant voor kinderen: dat zijn iets kleinere flesjes. Als je ze daaraan kunt krijgen, bijvoorbeeld 's ochtends voor het ontbijt, sta je meteen in de plus voor de rest van de dag ; )

 5. Lijkt me een fijn concept! Zelf heb ik ook een slowjuicer in huis en dus maak ik mijn eigen sapjes meestal gewoon zelf, inderdaad ook om voldoende groenten binnen te krijgen.

 6. Ik eet dagelijks wel voldoende groenten denk ik, maar fruit in bijvoorbeeld de herfst en winter weer veel minder. Fijn, dit soort flesjes met allerlei groenten. Ik vind het zelf te duur, maar kan me voorstellen dat veel mensen het heel fijn vinden!

 7. Over het algemeen houd ik niet zo van groentesapjes, meer van fruitsapjes maar daar zitten vaker ook meer suikers in. Ik denk dat ik wel aan mijn portie groente kom want ik eet doordeweeks geen aardappelen, rijst of pasta's.

 8. Wat een leuk concept! Ik eet zelf vrij veel groente omdat dat mijn hoofdingredienten zijn. Maar ga hier zeker naar kijken!

 9. Ow, ik ben geloof ik de enige die dit een onzin en hip-hype concept vind.
  Gewoon tomaat op brood bij de lunch, of salade als lunch, worteltje tussendoor, rauwkost als paprika kan ook. Desnoods aan de wortelcake.
  Voor 3,95 uitgeven aan en flesje hip gedoe, nee echt niet. Dat is 27,65 per week! Dat is bijna mijn hele weekbudget. Even doorrekenen, 120 euro per maand, 1445 euro per jaar Bizar!

 10. Ik maak mijn sapjes zelf d.m.v. een slowjuicer. Doe er wel altijd iets fruit bij voor de smaak en vind de sapjes doorgaans ook heel lekker. Hoe vers en gezond wil je het hebben. De sapjes die bij jou in de vriezer staan zijn erg duur en voor veel mensen onbetaalbaar. Voor degenen die graag groentesap willen drinken raad ik aan om even te sparen zodat je een goede slowjuicer kunt kopen.Een slowjuicer kauwt als het ware langzaam je groente waardoor voedingsstoffen zo min mogelijk verloren gaan. Bij een sapcentrifuge is dit niet het geval, daarmee gaan meer goede voedingsstoffen verloren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.