Handsfree hardlopen: ik ga hardlopen en ik neem mee...

Ik weet niet hoe het bij jou is, maar ik loop altijd met mijn smartphone in mijn hand. Ideaal vind ik dat niet. Handsfree hardlopen is prettiger en voelt vrijer en onbekommerder. Maar ja, ik vind muziek zo prettig tijdens het lopen. Gelukkig zijn er wel allerlei oplossingen op de markt om met je handen vrij te kunnen lopen. Lees mee wat Ineke schreef voor Ren mama, ren over over handsfree hardlopen!

Handsfree hardlopen

Het is zondagochtend en ik ga hardlopen op het strand. Ik neem een bidon mee en verstop de huissleutel in de gele plantenbak in mijn achtertuin. Het enige wat ik nog moet bepalen is: neem ik mijn telefoon mee? Op lange afstanden houd ik ‘m graag bij me, maar het liefst loop ik zonder. Niets is namelijk vervelender dan niet weten waar je je mobiel moet laten. In dit artikel deel ik mijn ervaring met je en geef ik een aantal tips om het lopen met je telefoon wat makkelijker te maken.

Onderstaande dame loopt niet handsfree:

Lang weg? Telefoon mee!

Ik loop dus het liefst zonder, maar soms is het handig om je telefoon op zak te hebben. Dit merk ik vooral als ik lange afstanden loop. Zo vind ik makkelijk de weg terug als ik verdwaal of kan ik iemand appen als ik niet verder kan lopen. Ook wil je als moeder natuurlijk altijd bereikbaar zijn voor je kinderen. Je moet dan wel genoeg data op je telefoon hebben, anders sleur je ‘m voor niets mee. Op simonly.nl kun je abonnementen met verschillende databundels vergelijken. Wel zo handig!

Handen vrij tijdens het hardlopen

Er zijn verschillende accessoires die je kunt gebruiken om het rennen met je telefoon aangenamer te maken. Zelf maak ik gebruik van een elastische band met opbergvakjes, deze draag ik om mijn middel. Hier berg ik mijn telefoon en andere benodigdheden veilig in op. Door de elastische band blijft alles netjes op z’n plek. Bijkomend voordeel is dat je deze band onder je kleding draagt en dus niet ziet. Zo blijft je hardloop-outfit on point.

Neem jij meer spullen mee? Dan kun je ook voor een lichtgewicht rugzak kiezen. Decathlon biedt een aantal betaalbare opties aan. Naast je telefoon kun je hier bijvoorbeeld je bidon en een schoon shirt in kwijt. Wil je liever niets op je rug? Dan kun je gaan voor een pols-/armband voor je telefoon. Dit is ideaal voor wanneer je tijdens het lopen je hartslag zones of snelheid wilt checken.

Deze accessoires helpen mij om hardlopen met een telefoon iets makkelijker te maken. Mijn voorkeur gaat uit naar de elastische band omdat deze niet zichtbaar is.

Grappig filmpje van NIET handsfree hardlopen : )

Onderstaand filmpje laat een hardloper zien die wel erg veel gadgets gebruikt tijdens het hardlopen. Hij loopt beslist niet handsfree.

Nawoord

Ineke noemt een elastische band, ook wel flipbelt genoemd. Deze heb ik ook, alleen is de mijne volgens mij een maatje te klein, waardoor ik hem eigenlijk zelden draag. Maar het materiaal is inderdaad erg prettig, en hij vertekent je kleding niet.

Wat neem jij mee tijdens je volgende run?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.