Ren mama, ren!Hardloop perikelenDiscriminatie in hardloopland?

Reacties

Discriminatie in hardloopland? — 8 reacties

 1. Hmwah, heb wel vrouwenlopen gedaan, maar vind het eigenlijk gezelliger om ook met mannen te rennen. Vond de Marikenloop overigens wel erg leuk!

 2. Mijn verhaal is dus niet overgekomen.
  Ik probeer het nog maar een keer: na, heel lang geleden, op de MMS te hebben gezeten (voor de jongere lezers: dit is de Middelbare Meisjes School, zeg maar de HBS zonder wiskunde) nam ik me voor om nooit, maar dan ook nooit meer iets te doen met alleen maar vrouwen. Toch liet ik me verleiden tot het lopen van de Marikenloop en ik moet eerlijk zeggen: dat viel me niet tegen. Ik start in het wedstrijdvak en daar ging het heel ontspannen aan toe. Geen mannen die, in hun haast om maar geen milliseconde van hun tijd te verliezen, je bijna omver lopen. De hele sfeer rondom dit evenement is trouwens fantastisch. Ik heb dan ook nog een paar keer meegedaan. Toch blijft het mijn enige vrouwenloop waar ik aan meedoe. Verder loop ik gemengde wedstrijden en doe bij de start mijn ellebogen naar buiten zodat het moeilijk wordt mij omver te lopen.

 3. Hi Nicole,

  Na enkele ladiesruns die erg gezellig waren ben ik toch overgestapt naar reguliere wedstrijden omdat ik aan wedstrijden juist meedoe voor de competitie. Waar ik absoluut niet tegen kan is dat vrouwen zich niet houden aan de regel van rechts is langzamer en links is sneller. Zij lopen en wat een ander doet interesseert hen niet. Bij gemengde wedstrijden gaat dat veel beter. Vorige week werd ik 12e op de 10 km in mijn klasse van 50 vrouwen en daar ben ik dan trots op, want dat ik heb ik door mijn inspanning en training bereikt. Ik doe ook mee aan wedstrijden voor de prestatie op zich (marathon)en dan doet de tijd er voor mij minder toe. Ik zorg er wel voor dat ik dan anderen die wel bezig zijn met tijd in de weg loop. Momenteel verkies ik de kleine lokale loopjes vooral omdat je dan echt kunt gaan en er na 5 minuten niemand meer voor je voeten loopt. Verder spugen en snuiten moet kunnen, maar je moet even kijken waar je het laat... als het echt hard gaat heb je geen tijd voor een zakdoekje helaas.... ik ook niet.

  groetjes,

  Dorothé

  • Dat niet rechts lopen is niet alleen bij vrouwenwedstrijden zo hoor! Ik loop ook de "grote" wedstrijden en houd me precies aan de regels, dus rechts lopen en ik loop dus echt uiterst rechts (en dat is beslist niet mijn politieke richting). Je wilt niet weten hoe vaak ik dan evengoed toch nog rechts word ingehaald, ze moeten zo'n beetje door de berm, en nog commentaar hebben ook.........

  • Gefelicteerd Dorothé! Dat vind ik goed zeg. En super dat je training echt vruchten afwerpt. Ik kan me voorstellen dat lokale wedstrijden rustiger zijn. Als ik al aan wedstrijden zou meedoen zou ik daar denk ik ook de voorkeur aan geven. Ik ben niet zo van het massale.

 4. Hallo,

  Ik heb een keer meegedaan met de Mariekenloop, leuk om eens meegemaakt te hebben, al vond ik het er wel erg druk. Maar dat geldt ook voor bijvoorbeeld de Venloop of de Tilburg Ten Miles. Sfeer gaat dan boven een toptijd.... Meestal loop ik gewoon reguliere wedstrijden, ben toch een atleet, al ben ik niet supersnel. Vind het overigens wel fijn dat ze het klassement wel opdelen in vrouwen en mannen en nog op leeftijdsklasse ook. En ja, als je verkouden bent en hard wil blijven lopen is je vinger gebruiken om je neus te snuiten wel zo gemakkelijk eigenlijk.....als je een beetje oplet hoeft niemand daaronder te lijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Ren mama, ren!

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder