Urban trail running: hardlopen door kerken en café's?

urban trail
Bron: Landelijke Urban Trail Series®

Urban trail staat voor een pad door de stad.

Heb jij zin om eens over heel nieuw en onbekend terrein te gaan hardlopen?

Urban trail running

Dat is urban trail running echt iets voor jou! Want daarbij is de hele stad je parcours. Je rent bijvoorbeeld door parkeergarages, kerken, winkelcentra, boekwinkels, cafe's, brouwerijen, steegjes, pleinen etc. Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt er door heen rennen.

Centraal bij urban trails staat de lol.

Je moet niet je persoonlijke pr willen verbreken. Dat werkt ook niet, want daarvoor zijn er veel te veel obstakels.

Urban trails

Urban trails kun je lopen tijdens speciale evenementen*. Het is niet zozeer een wedstrijd als wel een ontdekkingstocht. De sfeer is gemoedelijk en het gaat om de gezelligheid. En de unieke ervaring om een stad op deze manier te verkennen.

Urban trails: waar kun je ze vinden

Staat de stad waar je wilt lopen er niet bij? Google dan eens 'urban trail + de naam van de stad'. Als er eentje is, vind je die op deze manier. En anders is er waarschijnlijk gewoon nog geen route door die stad. Je kunt natuurlijk ook zelf een hardlooproute maken.

In België werd de eerste run gehouden in 2013. In Nederland was de primeur in april 2016 in Groningen. Daar werd de allereerste urban run in Nederland gehouden.

Beperkte startbewijzen

Er is een beperkt aantal deelnemers bij urban runs. Wat ook heel begrijpelijk is, want de hoeveelheid mensen die je door bijvoorbeeld een boekhandel kunt laten rennen heeft een natuurlijke beperking : )

Impressie van een run in Den Haag

In onderstaand filmpje zie je een leuke impressie. Deze loop werd gehouden in Den Haag.

In je eentje urban trails lopen?

*Wil je in eentje een urban trail lopen? Dat kan met behulp van de Salomon app. Daar kun je een land + stad kiezen om in te gaan lopen. Ik probeerde Arnhem, maar daar is nog geen route helaas. Maar er is er al wel eentje voor bijvoorbeeld Amersfoort.

Hoewel het me in je eentje wel lastiger lijkt. Ik zou me toch ongemakkelijk voelen als ik door bijvoorbeeld een kerk rende...

Wat dat betreft lijkt zo'n loopje door de stad me toch het leukst in een groep.

Conclusie over urban runs

Urban runs zijn in Nederland sinds 2016. Een urban run is een hardlooproute door de stad waarbij het plezier en de belevenis voorop staan. Je rent bijv. door boekhandels en café's. Dus het gaat niet om snelheid.

In veel grote steden vind je inmiddels evenementen voor urban runs. Maar in theorie kun je het ook in je eentje doen, hoewel mij dit persoonlijk niet zo leuk lijkt.

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.