Muziek maakt hardlopen en moederen makkelijker!

Hoewel sommige puristen hun neus ophalen voor lopers met dopjes in hun oren, en een mp-3speler in hun hand, blijkt uit onderzoek van dr. Costas Karageorghis, dat muziek lopen makkelijker maakt en veraangenaamt.

De effecten van muziek op lopen zijn volgens hem

  1. Je voelt je minder moe
  2. Muziek bevordert positieve gedachten
  3. Muziek maakt je perceptie van inspanning minder
  4. Snelle muziek kan helpen om je sneller te laten lopen
  5. Langzame muziek helpt je rustiger te worden
  6. Muziek helpt alpha hersengolven op te wekken, die verantwoordelijk zijn voor onze dromen.

Dr. Coastas Karageorghis werkt dan ook mee als consultant aan de Run To The Beat marathon!

Voor mij zijn deze positieve effecten zeker van toepassing: ik ren nooit zo ver als wanneer ik luister naar een nieuwe 'playlist'. De liedjes worden goede bekenden, en ik weet dat bij de molen John Denver zijn vriendin vraagt haar tong uit zijn mond te halen, omdat hij het uitmaakt, en bij de kruising vraagt Joe Diffie zijn vrienden om hem na zijn dood op te zetten en naast een jukebox plaatsen.

Ze zijn als goede vrienden, die ik graag tegenkom.

Heel soms loop ik bewust zonder muziek: om het geluid van de stilte te horen, maar mijn gedachten zijn meestal minder amusant dan mijn loopmuziek.

De effecten van muziek op hardlopers, gaan ook op voor moeders. Huishoudelijk werk wordt bijvoorbeeld minder saai met een vrolijk muziekje, en als de kinderen erg druk zijn, wil ik nog wel eens rustgevende, klassieke muziek opzetten!

Leestip: Begin met hardlopen op klassieke muziek!

Loop jij op muziek?
Waarom wel, of juist niet?
Gebruik je muziek als moeder?

Similar Posts

5 Comments

  1. In het verleden liep ik mijn lange duurlopen van 2 uur of mee met muziek maar doe dat eigenlijk nooit meer (behalve als ik weer een nieuw hoofdtelefoontje test). Ik vind heerlijk om alles om mij heen te horen ook als het heel stil is, alleen de cadans van mijn looppas horen.. heerlijk

  2. Lopen met muziek doe ik alleen als ik snellere passen wil nemen of als ik met een schema op de i-pod loop. Het was in het begin even wennen zonder muziek maar nu vind ik het heerlijk. Hierdoor kon ik van de zomer de koekoek horen en straks in de herfst het indrukwekkende geluid van de overvliegende zwanen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.