Glow: lichtgevende oordopjes

glow oordopjesVoor veel hardlopers is het belangrijkste criterium voor oordopjes dat ze niet uitvallen tijdens het lopen. Maar het bedrijf Glow komt met iets heel nieuws.

Glow oordopjes met koordjes die lichtgeven! Ze zijn gemaakt van 'optische glasvezel'.

Glow oordopjes: slimme koptelefoon

Ideaal dus voor je zichtbaarheid en veiligheid als hardloper. Maar er is nog meer. Je kunt het licht van het koordje bijvoorbeeld afstemmen op de beat van je muziek. Glow heeft daarnaast een ingebouwde hartslag monitor, en je kunt het licht van de koordjes ook afstemmen op je hartslag.

Ingebouwde hartslagmonitor

Vooral die hartslagmonitor vind ik een enorme uitvinding. Zeker als je bedenkt dat een beetje hartslagmonitor zo 100,- kost. En dan moet je ook nog zo'n borstband dragen. Bij de Glow oordopjes wordt je hartslag gemeten via je oor.

Het project werd op Kickstarter gezet, met de bedoeling 100.000 dollar bij elkaar te krijgen. Maar inmiddels zitten ze al ruim over de 400.000. Dat zit dus wel goed.

Glow oordopjes: handige informatie

Je kunt je Glow oordopjes gewoon opladen via de computer. Eenmaal opgeladen geven ze 8 uur licht. Maar muziek luisteren kan natuurlijk veel langer. Je kunt kiezen uit de kleuren rood, blauw en groen licht. Er zitten 5 knopjes op die je controle geven over je muziek, en waarmee je je telefoon kunt bedienen.

Verder kun je met het bedieningsknopje van je glow oordopjes ook foto's maken, en telefoontjes beantwoorden.

Wat kosten die Glow oordopjes?

Ik vind de oordopjes wel wat prijzig. Via Kickstarter kun je ze kopen voor 149 dollar. Voor 399 dollar heb je 3 sets in alle drie de kleuren. Anderzijds: als je met de Glow oordopjes een hartslagmonitor kunt uitsparen, zijn ze weer niet duur.

Een mogelijk nadeel kan zijn dat je het niet prettig vindt dat iedereen kan zien hoe snel je hart klopt. Maar dan kun je altijd nog zeggen dat je de Glow oordopjes zijn ingesteld op je muziek ; )

In onderstaand filmpje zie je deze koptelefoon in actie.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.