Hardloper: Mieke

mieke hardloperToen Mieke haar dertigste verjaardag zag naderen, wilde ze haar conditie verbeteren, wat zwangerschapsvet kwijt en strakker in haar vel zitten.

Dus zocht ze een sport die ze leuk vond. De sporstschool bleek niet haar ding. Toen hoorde ze enthousiaste verhalen over hardlopen op social media en blogs. Wat Mieke vooral aansprak was dat je hardlopen lekker in de buitenlucht kunt doen.

Zo kwam ze terecht bij de plaatselijke Start to Run clinics.

Wie is Mieke?

Mieke woont samen maar haar man en hun twee dochters van drie en vijf in de Zeeuwse hoofdstad. Mieke werkt 24 uur per week in het onderwijs. Verder is ze druk met haar gezin, en doet ze aan yoga en hardlopen.

Dit is haar hardloopverhaal!

Mieke's hardloopgewoontes

Ik loop graag in de natuur, maar ook in de stad. Ik houd van afwisseling. Ik vind lopen op het strand en in de duinen heerlijk. Maar door de week loop ik meestal 's avonds. Dat komt het beste uit met mijn werk en de zorg voor de kinderen. Omdat het nu nog vrij vroeg donker is, loop ik voor de veiligheid in de stad.

Ik loop minstens een keer per week. Maar ik streef naar twee tot drie keer per week. Een keer in het weekend en nog een avond. Samen met mijn vaste avond yoga per week, sport ik dan drie keer. Dat voelt goed.

Ik loop eigenlijk altijd alleen. Soms met een loopmaatje. Ik vind het gezellig om met iemand samen te lopen. Beetje kletsen en ondertussen actief bezig zijn. Maar alleen lopen vind ik ook erg fijn.

Hardloopmotivatie

Ik vind het heerlijk om in de buitenlucht bezig te zijn. Om te merken dat mijn lijf zonder al te veel moeite tussen de 5 en 10 kilometer kan rennen. Om te merken dat ik sterker en sneller word. Hardlopen geeft me een gezond gevoel. Daarnaast vind ik het heerlijk om mijn hoofd leeg te maken en even iets voor mezelf te doen.

Hardlopen is mijn zen. Als ik onrustig ben, maakt hardlopen me rustig. Als ik me lamlendig voel, maakt hardlopen me weer actief. Als ik niet kan hardlopen, mis ik het en word ik onrustig. Ondanks dat hardlopen niet altijd even leuk is,niet elke run gaat even makkelijk en lekker, doe ik het graag.

Hardlopen en moederschap

Bij zowel hardlopen als het moederschap moet je soms je grenzen verleggen. En je focussen op je doel. Doordat ik hardloop zit ik als moeder beter in mijn vel. Ik ben rustiger en relaxter na een run. Ook naar mijn kinderen toe.

Ik stimuleer dat mijn kinderen genoeg bewegen, maar ze doen dat eigenlijk al uit zichzelf. Ze zijn op een leeftijd dat zeveel buiten spelen, en ook binnen zitten ze zelden stil. Ze rennen de hele dag van hot naar her. Misschien als ze ouder zijn en interesse tonen voor hardlopen, dat ik ze wel eens meeneem. Maar dat ligt eraan of ze het zelf willen.

Hardloop apps en gadgets

Ik loop met mijn iPhone met Runkeeper en een muziekje. Runkeeper vind ik ideaal om de afstanden die ik afleg te meten. En lopen zonder muziek vind ik niet fijn! Ik hoor dan mijn eigen ademhaling te veel en door muziek word ik afgeleid en krijg ik meer energie.Tenzij ik samen met iemand loop.

Hardloop wedstrijden en evenementen

Ik doe soms mee met een wedstrijd hier in de buurt. De ladiesrun van de Kustmarathon doe ik elk jaar. Tien kilometer over het strand en door de duinen. Een zwaar parcours, maar zo leuk om te doen! Ik vind het erg leuk om aan een wedstrijd deel te nemen omdat je bezig bent met gelijkgestemden. Bovendien is een wedstrijd een goede stok achter de deur om te blijven lopen en trainen.

Voor een prijs ga ik niet. Daar ben ik niet snel genoeg voor. En ik heb te weinig tijd om daar met volle focus voor te trainen.

Hardloopkleding en schoeisel

Ik draag altijd tights. Ik heb eigenlijk nooit overwogen om een hardlooprokje te dragen. Een tight lijkt me toch praktischer. Hardloopschoenen kopen vind ik leuk. En binnenkort mag ik weer! Helaas heb ik door flinke overpronatie niet al te veel keuze en kom ik al snel bij de wat duurdere schoenen. Op dit moment loop ik op Brooks. Ze lopen heerlijk.

Hardloopliteratuur en lectuur

Favoriete boeken over hardlopen heb ik niet. Wel lees ik soms Runner's World. Er staan vaak goede tips en leuke interviews in.

Loop inspiratie

Ik word vooral geïnspireerd door verschillende blogs die ik lees. Bijvoorbeeld annemerel.com en dailylin.nl. Maar ook door medehardlopers op social media zoals Instagram.

Mijn toekomst als hardloopster

Ik hoop dat ik nog lang plezier beleef aan het lopen. Ik heb geen grote ambities, zoals een marathon lopen. Wel hoop ik dat ik mijn gemiddelde pace kan verhogen, en meer kilometers kan afleggen.

Mijn boodschap voor moeders die willen gaan hardlopen

Just do it! Rustig aan het hardlopen opbouwen en geniet van het moment dat je voor jezelf hebt!

Meer lezen van Mieke?

Bezoek dan haar blog.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.