Woops! Liep ik toch per ongeluk een marathon!

Accidental Marathon Runner

Minstens 4 maanden moet je er toch wel als voorbereiding voor uit trekken! Maar dat is wel het echte minimum hoor. Beter is het om je een jaar voor te bereiden.

Over de marathon lopen!

Marathon lopen zonder training

Zonder uitgebreide looptraining een marathon lopen lijkt ongelofelijk. Toch is dat precies wat Rotterdammer Dennis deed. En nog binnen 5 uur ook! Hij had zich ingeschreven voor de 10 kilometer, maar kwam op het verkeerde parcours terecht. Omdat hij het genant vond dat hij verkeerd was gegaan besloot hij dan maar in vredesnaam de marathon te lopen.

'Dennis: 'Ik wilde mijn vrienden niet onder ogen komen met het verhaal dat ik verkeerd was gestart en daarom was gestopt.'

Dennis'voorbereiding'op de marathon bestond uit een jaar lang regelmatig 7 kilometer hardlopen. Dat was namelijk zijn training voor de 10 kilometer.

Ik vind het een mooi en ook wel grappig verhaal! Wat ik er bovendien uit haal is het belang van het mentale aspect. Voor Dennis was stoppen simpelweg geen optie! Ik denk dat dit een belangrijke rol heeft gespeeld voor zijn motivatie om het vol te houden.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.