Moederen en lopen door de muur!

Posted March 13, 2009 by Nicole in Moederschap en hardlopen / 0 Comments

Amerikaanse Jenny Masche beviel van een zesling en rende een jaar later een marathon. Hoe kreeg ze dat voor elkaar, vraag je jezelf wellicht knarsetandend af. Menigeen is al lang blij als ze is aangekleed om 12 uur ‘s ochtends, laat staan dat ze een marathon loopt.

‘Ze zijn zulke goede slapers,’ verklaarde Jenny Masche in een interview tijdens de Today show in New York. ‘Zo gauw ik ze in bed leg om zeven uur trek ik mijn loopschoenen en en ga twee uur lopen.’

Toen de vlekken van afgunst voor mijn ogen waren weggetrokken bedacht ik dat Jenny en ik toch iets gemeenschappelijk hebben: we zien allebei het verband tussen hardlopen en moederschap!

‘Ik vond de marathon hartstikke leuk, tot de 21ste mijl,’ vertelde Jenny. ‘Toen liep ik als het ware tegen een muur aan. Maar je duwt door en dan ben je dolgelukkig.’
‘Het lijkt erg op de opvoeding van zes baby’s. In de zorg en opvoeding loop ik ook geregeld tegen een muur; dan wil ik ze niet uit bed halen. Maar je zet door en als je aan de andere kant van de muur bent voel je je geweldig.’
Het is een hele klus,’ gaf Jenny toe.

‘De was is nooit klaar,’ vertelde Jenny Today. ‘We halen ze uit bed, voeden ze, geven ze een schone luier, spelen met ze, dan doen ze een dutje, waarna we ze weer uit bed halen en alles weer opnieuw begint. Routine is de sleutel tot succes!’

Dat ben ik helemaal met Jenny eens, en dat geldt voor zowel moederen als hardlopen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.