LopersMarkt: marktplaats voor hardlopers

lopersmarktEen paar jaar geleden richtte Marcel de website StartBewijsHulp.nl op. Dat is een soort marktplaats waar mensen startbewijzen kunnen kopen en verkopen. De site bleek een groot succes en trekt dagelijks 1000 tot 1500 bezoekers.

Marcel kreeg de smaak te pakken, en begon in januari 2015 de website LopersMarkt.nl. Ook dit is een soort marktplaats maar dan specifiek voor hardloopspullen. Het grote voordeel van LopersMarkt is dat je niet overweldigd wordt door allerlei andere advertenties. Als je naar LopersMarkt gaat vind je ook echt alleen advertenties op het gebied van hardlooproducten.

De mensen achter LopersMarkt

Marcel is getrouwd met Bianca, en samen hebben ze twee kinderen. Een zoon van 17 en een dochter van 14. Je begint natuurlijk geen website voor hardlopers als je er niets mee hebt. Marcel loopt dan ook al 6 jaar, en Bianca inmiddels 2 jaar.

Ik interviewde Marcel over hardlopen en LopersMarkt!

Waarom lopen jullie?

Ik begon naar aanleiding van een weddenschap over de Damloop. Ik dronk een biertje met een stel vrienden die aan hardlopen deden. Ineens hoorde ik mezelf zeggen: 'De volgende keer doe ik mee aan de Dam tot dam loop!' Toen kon ik niet meer terug. Ik sloot me aan bij een loopvereniging om me voor bereiden, en zo kreeg het hardloopvirus me te pakken. Vervolgens zag Bianca hoe enthousiast ik was, en ging ook hardlopen.

Hoe vaak en veel lopen jullie per week?

Ik loop nu i.v.m. een blessure 2x per week. Hiervoor liep ik 4x per week. Bianca loopt 2 tot 3 x per week.

Doen jullie mee aan wedstrijden en evenementen?

Ja, heb al meerder evenementen gelopen waaronder:

  • Damloop
  • 30 km Schoorl
  • Duintrail Schoorl
  • 1/2 van Egmond
  • Zandvoor Circuit Run
  • 7HL
  • Adventure Run Ameland

Waar kopen jullie je hardloopkleding?

Wij kopen onze kleding overal. Hardloopwinkels en online. We hebben geen specifieke winkel. Ook qua merken hebben we geen echte voorkeur. Hoewel ik wel vaak Nike of Asics koop. Maar ik heb ook kleding van Odlo en Saucony.

Waar letten jullie op bij het kopen van hardloopkleding?

Functionaliteit en dat het comfortabel loopt/zit.

Hebben jullie zelf tweedehands hardloop spullen?

Nee, dat hebben wij niet. Simpelweg omdat we er nooit bij stil hebben gestaan om dat te doen. Misschien dat we door LopersMarkt tweedehands hardloopkleding gaan dragen!

Welke producten worden het meest aangeboden op LopersMarkt?

De website is net een week online dus erg jong. Er staan al wat advertenties op van kleding tot accessoires. Ik kan nu nog niet echt aangeven welke producten er goed gaan lopen.

Wat is het voordeel van LopersMarkt t.o.v. andere sites?

LopersMarkt is laagdrempelig, gratis en toegankelijk. De website is specifiek voor hardloopproducten en door de categorieën zijn producten makkelijk te vinden.

Ik zag de rubriek schoenen. Hoe denken jullie over tweedehands hardloopschoenen?

Hardloopschoenen waar al vele kilometers op is gelopen, zijn niet geschikt om te verkopen. Maar het komt vaak voor dat er 'verkeerde' schoenen worden aangeschaft die toch minder goed bevallen dan gehoopt of qua maat niet goed zijn. Als die, om wat voor reden dan ook, niet naar de winkel terug kunnen, kan je ze op onze website aanbieden.

Hoeveel bezoekers hebben jullie per dag?

Omdat we net gestart zijn moet iedereen zijn weg nog even vinden naar onze website maar een paar honderd bezoekers per dag zijn er al en hopelijk worden er dat nog meer!

Wat zou iedere hardloper volgens jullie echt moeten hebben?

Een road/safe ID voor als het fout mocht gaan tijdens het lopen. En verlichting als je in het donker loopt. Veiligheid boven alles.

Wat zijn jullie tips voor mensen die een product willen verkopen op LopersMarkt?

  1. Probeer het product zo uitgebreid te omschrijven
  2. Geef je advertentie een pakkende titel omdat de advertentie ook getweet worden
  3. Plaats er een foto bij

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.