Led Reflective Vest: hardloophes met lampjes

Als hardloper kun je jezelf op twee manieren zichtbaar maken:

  1. Passief
  2. Actief

Passief zichtbaar als hardloper

Passief zichtbaar worden doe je door zo'n lichtgevend hesje of lichtgevende armbanden te dragen. Daarop zitten reflecterende elementen. Als er een auto aankomt dan verlichten de autolampen de reflecterende elementen. Daardoor word je goed zichtbaar.

Actief zichtbaar als hardloper

Actief zichtbaar worden doe je met een hesje met lampjes! Of er nou een auto op je schijnt of niet, jij bent zichtbaar. Een bekend voorbeeld van dit soort hesjes is UGLOW. Maar zo'n hesje kost 59,95! Best duur dus. Hier onder zie je er eentje:

uglow

Goedkoper alternatief voor UGLOW

Wij wonen op het platteland. Het wordt hier behoorlijk donker. En lantarenpalen heb je hier niet! Daarom vind ik het erg belangrijk om mezelf als hardloper zichtbaar te maken. Mijn kinderen hebben hun fietslampen en reflectoren. Maar als hardloper moet je zelf actie ondernemen om zichtbaar te worden. Want als ik 's ochtends de kinderen naar school breng, dan voel ik me beslist wel eens kwetsbaar. Ze rijden hier best hard, en er zijn geen relatief veilige fietspaden. Ik moet dus op de weg hardlopen.

Omdat ik de UGLOW wel erg duur vond, ging ik op zoek naar een goedkoper alternatief. Die vond ik als eerste in de lichtgevende armbandjes van de Action. Zie ook hardloopverlichting Action. Die doe je om de arm, je zet ze aan, en ze lichten op. Maar ik wilde méér. Meer zichtbaarheid. Op eBay vond ik uiteindelijk een LED Reflective vest voor 14,97 incl verzendkosten. Kijk:

lichtgevend hesje

 

Mijn ervaringen met het LED Reflective vest

Laten we beginnen met het goede nieuws: het LED Reflective vest zorgt voor een goede zichtbaarheid. Er zit een doosje in verwerkt voor 2 AA batterijen. Die worden niet bijgeleverd.

lichtgevend vestje
Het batterijdoosje
lichtgevend vest
2 AA batterijen zijn nodig

En dan krijg je dit:

hardloopvestje
Dit ben ik 's ochtends vroeg in onze tuin

En dan nu het slechte nieuws! Ik vond het Led Reflective Vest best zwaar. Ik heb het daarom even gewogen. En het weegt ruim 250 gram. Een tweede nadeel is dat het vest groot uitvalt. Als je een stevig gebouwde man bent, zit het denk ik wel goed. Maar voor mij was het veel te ruim. Je kunt het Led Reflective Vest wel iets strakker maken met klittenband. Maar niet genoeg. Daardoor schoof het bij mij steeds van mijn schouders.

Mijn plan is om het aan de achterkant met tape of zo vast te zetten, zodat het niet meer van mijn schouders glijdt.

Conclusie

Een stuk goedkoper dan het UGLOW hardloopvest is dit Led Reflective Vest zeker. Maar ik denk dat het eigenlijk bedoeld is voor wegwerkers. Of voor pech onderweg. Het is namelijk vrij zwaar. Maar als de ochtenden echt stikdonker worden, ga ik het toch wel gebruiken. Want het maakt me beslist heel goed zichtbaar!

Maar ik denk dat een UGLOW hardloopvest fijner is.

Leestips

Similar Posts

2 Comments

  1. Het LED vest is er in 2 maten. Jij hebt de grote maat 2 x 8 lampjes. De kleine maat heeft 2 x 6 lampjes. Tot lengtes van 175cm adviseer ik de kleine maat te kopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.