Body impact hardloopkleding Albert Heijn

body impact hardloopkleding

Op zondagavond mag ik 's avonds in bed graag de folder van de Albert Heijn doornemen. Op maandagmorgen doe ik namelijk altijd de boodschappen, dus dan kan ik mooi zien wat de aanbiedingen zijn. Dit keer viel mijn oog op een aanbieding van body impact hardloopkleding bij de Albert Heijn:

body impact hardloopkleding
Body impact hardloopkleding Albert Heijn week 5 2017

Body impact hardloopkleding bij de Albert Heijn

Met name de blauwe trui vond ik erg leuk. Sinds Annemerel de Jongh in haar boek Live, love, run schreef dat roze kleding een rood hoofd versterkt blijf ik het liefst ver weg van die kleur! Want ze heeft volgens mij een goed punt. En de hardlooptrui van body impact was dus blauw. Niet alleen dat, hij had ook nog eens van die handige duimgaten, zodat je handen bedekt en warm blijven.

Behalve de trui hadden ze de volgende body impact sportkleding:

 • Tights voor de winter!
 • Muts
 • Handschoenen
 • Haarband
 • Hemdje
 • Bodywarmer

De tights zag ik ook helemaal zitten, want ik heb niet echt een goed paar winter hardloop tights.

Op maandag kocht ik daarom de body impact trui, de body impact tights en het body impact hemdje. Hier onder mijn ervaringen.

Mijn ervaringen met de body impact hardloopkleding

Body impact tights

De body impact tights kocht ik dus vanwege de belofte op de verpakking dat ze geschikt zijn in de winter. Het is een 'functionele softshell broek' met de volgende eigenschappen:

 • Winddicht
 • Waterbestendig
 • Thermo
 • Ademend
 • Zakje aan de achterkant
 • Touwtje aan de voorkant in de taille
 • Reflecterende elementen, maar niet zo veel gelukkig. Al met al dus een neutrale hardloop tight.
 • Ritsjes onderaan

Ik bedoel maar! Wat wil een mens nog meer.

De body impact tights in de praktijk

body impact sportkleding

Ik kocht de tights in maat M. Dat is mijn normale kledingmaat. Toen ik ze uit de doos haalde vond ik dat de stof vrij stug aanvoelde. En even was ik bang dat ik ze een maat groter had moeten kopen. Want ik houd niet van superstrakke, stugge kleding. Maar toen ik de tights eenmaal aan had, zaten ze wel oké. Van binnen zijn ze superzacht.

Wat me opviel was het rare gladde laagje aan de voorkant van de tights. Het ritselde en voelde een beetje als parachutestof. Ik denk dat dit laagje er voor zorgt dat de broek warm genoeg is in de winter.

Met mijn maat 40/M zaten de tights goed. Hoewel ze aan de voorkant een beetje rimpelden. Maar dat was een kwestie van de broek goed optrekken.

tights
Ik had het heet tijdens het lopen vandaar dat ik de pijpen had opgerold...

De tights zakten niet af tijdens het hardlopen. Wel vond ik ze vrij warm. Maar dat kwam misschien ook doordat er een gevoelstemperatuur van -1 was. Ik zou deze tights aanraden bij flinke vorst. Dus minimaal -10.

Body impact hemdje

Ook het body impact hemdje kocht ik in maat M. Maar dat was duidelijk iets te groot. Maat S was beter geweest. Het is zo'n hemdje met kleine gaatjes er in. Het zat prima en het kroop niet omhoog. Het heeft de volgende eigenschappen:

 • Dry cool: absorbeert zweet en voert het af
 • Geurvrij: de stof voorkomt groei van bacterieën
 • Ademend

Body impact trui

De body impact trui was superzacht en soepel. Helemaal goed! Ik heb zelden zo'n soepel materiaal gedragen. Deze trui bestaat uit 88% polyester en 12% elastaan.

Ook de trui kocht ik in maat M, maar had ik wellicht ook prima in maat S kunnen nemen. Deze blauwe trui heeft vrolijke gele biezen bij de handen en om de capuchon. De bovenkant heeft een mooie sluiting, waardoor je lekker warm blijft. De trui heeft de volgende eigenschappen:

 • Dry cool
 • Thermo
 • Stretch

body impact sportkleding

body impact hardloopkleding

Mijn conclusie over de body impact hardloopkleding bij de Albert Heijn

Ik ben blij met mijn aankopen. Vooral de body impact trui vind ik bijzonder fijn. Het hemdje zal ik ook blijven dragen. De tights vind ik een beetje stug. Maar als het buiten vriest dat het kraakt zal ik ze zeker aan doen.

Wat betreft de maat: de impact hardloopkleding is redelijk 'true to size' zoals dat heet. Mijn normale kledingmaat is 40 voor mijn onderlijf, maar van boven heb ik soms maat 38. Heb jij ook maat 40 dan is maat M prima. Maar als je wat smaller bent adviseer ik maat S.

De body impact hardloopkleding zit lekker, doet wat het belooft en is bovendien neutraal vormgegeven. En daar houd ik van. Wie wil gaan hardloopkleding in goed zittende hardloopkleding die niet te opvallend is qua prints of patronen is deze hardloopkleding dus een aanrader.

Praktische informatie

De body impact hardloopkleding is vanaf maandag 30 januari te koop bij de Albert Heijn. Ik neem aan dat het een tijdelijke aanbieding is.

 • De tights waren 36,95 en kosten nu 17,99
 • De trui was 25,98 en kost nu 12,99
 • Het hemdje was 17,98 en kost nu 8,99

De bodywarmer durfde ik niet te kopen, want daar stond niks op over ademend of drycool.

In totaal betaalde ik 39,97 voor een complete hardloop outfit. Dat vind ik niet duur.

Leestip: Action thermokleding review.

Waar koop jij jouw hardloopkleding?

Similar Posts

8 Comments

 1. Maar dan heb ik toch nog een vraag, is de trui ook heel warm (dus voor temperaturen rond het vriespunt) of zou die ook bij temperaturen tot 10 graden kunnen.

  1. Dat is een goede vraag Ingrid! Nu draag ik er mijn roze bodywarmer er over heen voor de zekerheid. En dat is bij temperaturen rond 0.

   Zo uit de losse pols zou ik zeggen dat de trui prima kan tot 5 graden. Bij hogere temperaturen weet ik het nog niet. Maar hij zit dus superlekker, en hij voelt soepel en dun.

   1. Dan ga ik hem maar niet halen, de winter is alweer bijna voorbij en ik heb het nogal snel warm als ik aan het lopen ben. Bedankt voor je advies.

 2. Ik heb ook de trui, het hemdje, de tights en het mutsje gekocht. De tights maat xl pas ik helaas niet dus ga ik terugbrengen. Dus voor grote maten is dat niks.Het hemdje en de trui in xl zijn prima.
  Het vliegt wel de winkel uit dus als je nog iets er van wilt kopen dan moet je snel zijn. Alleen grote ah winkels verkopen het.

  1. Ik heb de trui net aangehad en moet constateren dat hij nu met dit weer wat te warm is. Ik draag er ook nog een hardloop jasje over ,laatst gekocht bij de Aldi. Dus denk dat deze trui lekker warm is als het echt koud is. De capuchon gaat bij mij niet zo heen en weer maar ja ik loop heel rustig met de hond.

   1. Ik droeg de trui vanochtend voor het eerst zonder bodywarmer hesje en dat ging goed. Aan het eind had ik het wel warm, maar dat heb ik altijd wel : )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.