Saucony lanceert nieuw type hardloopschoenen

Ik houd van 'puur natuur'. Aan make-up doe ik niet, en wat kleding betreft is mijn motto: 'Zo min mogelijk'. Dat ik tijdens het hardlopen schoenen draag die de natuurlijke afwikkeling van mijn voeten corrigeren, past daar eigenlijk niet zo bij.

ProGrid Mirage: natuurlijk lopen

Dus toen ik las over de nieuwe ProGrid Mirage schoen van Saucony, ging mijn hart sneller kloppen. Want deze schoen heeft als uitgangspunt 'natural motion'. En dat past helemaal in de trend van natural running, waarbij hardloopschoenen minimalistisch zijn. Minimalistische hardloopschoenen geven meer bewegingsvrijheid, en je loopt natuurlijker. Dat concept spreekt mij erg aan, en past ook bij ChiRunning.

In Amerika is er zelfs een heuse trend van blootsvoets rennen! Maar aan blote voeten durf ik mij niet te wagen, en dan biedt de ProGrid Mirage een goed alternatief. Het voorkomt dat ik splinters en glasscherven oploop, maar geeft wel het gevoel van blote voeten.

ProGrid Mirage: hartstikke leuk om te zien!

Ik was dan ook erg blij dat ik een paar mocht testen. De eerste verrassing was hun uiterlijk: het waren léúke schoenen! Lang geleden had ik me er zuchtend bij neergelegd, dat hardloopschoenen nu eenmaal spuuglelijk zijn, maar de ProGrid Mirage zou ik zelfs wel dragen in mijn dagelijks leven als moeder.

Het model dat ik testte is zwart, met hippe roze zool. En bij elke stap die ik rende, werd de roze zool zichtbaar. Ik knapte er helemaal van op.

Hoe lopen ze

Maar de allergrootste verrassing was hoe ze voelden, namelijk vederlicht! Vergeleken met de ProGrid Mirage lijken mijn andere hardloopschoenen, type Saucony Omni 9, wel twee brokken beton. En doordat ze zo licht voelden, liep ik prompt een persoonlijk record. Vergeet Redbull: de ProGrid Mirage hardloopschoenen geven je pas vleugels!

Het psychologisch effect

Toen ik rende op mijn vederlichte ProGrid Mirages, voelde ik me als een kind. Ik rende niet, maar ik dartelde. Ik heb nog nooit zulke blije schoenen gedragen. Ik wist niet dat het mogelijk was zo verderlicht door het leven te gaan, en ik vraag me af of ze het leven als moeder ook vederlicht maken.

Blessures?

Het geheim van minimalistische hardloopschoenen zit in de tussnzool. Die zijn gemaakt met maar een klein hoogteverschil van hak naar voorvoet. Daardoor land je meer op je voorvoet.

Minimalistische schoenen belasten je spieren op een andere manier, en daarom is belangrijk om minimalistische loopschoenen af te wisselen met normale trainingsschoenen. Door af te wisselen geef je je lichaam de kans te wennen.

Ik moet bekennen dat ik zowel vandaag, als gisteren, op de ProGrid Mirages heb gelopen: ik vind ze gewoon veel fijner, en ze geven me zo'n blijmoedig gevoel. Maar ik besef dat ik mijn andere schoenen toch ook moet blijven dragen, om blessures te voorkomen.

Conclusie

De ProGrid Mirages van Saucony zijn een echte aanrader. Ze zien er niet alleen erg leuk uit, ze zitten en lopen ook nog eens fantastisch!

Meer informatie

Meer informatie vind je op de Saucony website

Similar Posts

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.