Hardlopen: hoe vul jij het in?

hardlopen als uitlaatklep

In de interviews met moeders die hardlopen komt regelmatig het volgende punt terug: van hardlopen word je hoofd aangenaam leeg. Alle gedachten die normaliter door je hoofd buitelen, dingen die je nog moet doen, boodschappen die moeten worden gehaald etc. Na een tijdje hardlopen verdwijnt het allemaal naar de achtergrond, en wordt het rustiger in je hoofd.

Hardlopen met je partner om de agenda door te nemen

Maar in onderstaande film, Hier ben ik, zie je dat je hardlopen ook anders kunt gebruiken. Bijvoorbeeld als een gelegenheid om praktische zaken met je partner door te lopen.

De film begint met een scène waarin een stel aan het hardlopen is. Terwijl ze lopen nemen ze de agenda door voor de komende week. Ik was onder de indruk van hoe vol die agenda is, en hoe strak de planning. Het lijkt mij pittig om zo te leven.

Leuke bijkomstigheid aan deze scène is dat je heel mooi het advies in beeld ziet, dat je nog moet kunnen praten tijdens het lopen. Dat kan de hardlopende dame nog prima!

Hardlopen met je partner en je agenda doornemen in beeld

De scène met het hardlopende stel duurt tot de tweede minuut van de film, en is erg mooi om naar te kijken.

Over de film Hier ben ik

In de film Hier ben ik kijk je mee door de ogen van enkele Bloemendalers die worstelen met hun levens, waarin ambitie en gejaagdheid de standaard zijn geworden.

'Een topmanager die bijna sterft tijdens de New York marathon, maar weigert op te geven omdat hij geen verliezer wil zijn. Een vrouw die moeilijk kan verwerken dat ze na haar echtscheiding haar upperclass status verliest. En twee ambitieuze financials die geconfronteerd worden met een onverwerkt familieverleden.

Van Nieuwpoort probeert de menselijke maat terug te brengen in de op rendement gerichte wereld van de succesvolle managers om hem heen, maar ook in zichzelf en zijn gezin. Daartoe besluit hij zich voor het eerst in zijn leven te wagen aan het meest omstreden verhaal in de Bijbel waarin Abraham zijn eigen en enige zoon Isaak moet offeren aan God. Een moeilijke opdracht waarbij ook Van Nieuwpoort hard op zichzelf wordt teruggeworpen.'

Overigens komt hardlopen later in de film nog een keer terug. Dan vertelt de dame uit de hardloopscène dat ze hardlopen zeker blijft doen, omdat ze daar 'zo gelukkig' van wordt.

Zeker bij zo'n drukke leefstijl kan ik me voorstellen dat hardlopen weldadig is.

Wat doe jij tijdens het hardlopen? Luister je naar muziek? Praat je met een loopmaatje? Laat je je gedachten de vrije loop? Of denk je juist even nergens aan?

Lees ook mijn post Hoe hardlopen?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.