Hardloopkleding 2016 kopen in 'gewone' winkels

hardloopkledingHet valt me op dat steeds meer 'gewone' winkels sportkleding gaan verkopen. Oorspronkelijk ging je voor sportkleding naar een speciaalzaak. Een sportwinkel. Zoals Perry Sport.

Maar je ziet dat steeds meer winkels sportkleding aan hun assortiment toevoegen. Supermarkten als Lidl en Aldi kwamen al een aantal jaren met speciale aanbiedingen, maar nu zie je dat meer winkels dit gaan doen. Je had natuurlijk al de Bristol, Scapino en H&M maar nu heeft ook de C&A sportkleding. Evenals Hünkemöller en de Zeeman.

Zeker nu het nieuwe jaar net is begonnen zie je dat sportkleding prominent aanwezig is!

Hardloopkleding kopen

Laten we alle gewone winkels waar je nu ook sportkleding kunt kopen nog eens op een rijtje zetten.

Gewone winkels en supermarkten met hardloopkleding

 • Hema
 • Bristol: Bristol verkoopt Nike en hun huismerk sportkleding. Maar de leukste hardloopkleding bij de Bristol vind ik de Libelle sportkledinglijn die ze daar hebben.
 • Scapino: verkopen merkkleding en eigen merk.
 • H&M: de H&M is één van mijn favorieten in dit lijstje. Zij hebben in hun sportcollectie ook speciale hardloopkleding en hun kledinglijn ziet er doorgaans leuk uit. Bovendien is het allemaal vriendelijk geprijsd.

  Hardloopshorts h&m
  Deze vind ik erg leuk! Ze kosten 17,95 bij de H&M.
 • Lidl: de Lidl verkoopt hardloopkleding van het merk Crivit. Ik heb diverse shirts van dat merk en ben er zeker tevreden over.
 • Aldi
 • Kruidvat: de Kruidvat verkoopt tegenwoordig sportkleding van Leontine van Moorsel. Ik vind er doorgaans niets aan, en koop dit nooit.

  hardloopkleding kruidvat
  Deze tight van Leontine van Moorsel kost 17,95
 • Zeeman

  zeeman sportkleding
  Slechts 5,95 kost zo'n tight. Onduidelijk of ze van speciaal materiaal zijn.
 • Wibra
 • C&A: de collectie van C&A vind ik best leuk, maar nergens kon ik vinden of hun sportkleding van speciaal technisch materiaal is gemaakt*. Ik miste zo'n kaartje waarop deze informatie stond. Voor mij een reden om de sportkleding van de C&A niet te kopen. Ik vind het een vrij stomme fout om dergelijke belangrijke informatie niet op sportkleding te zetten! Zelfs de Wibra doet dat beter!

  C&A hardlooptights
  Deze capri tights van C&A kosten 14,95

*N.B Op de website van C&A staat wel vermeld dat hun sportkleding van 'functioneel materiaal' is. Goed om te weten.

Conclusie over hardloopkleding

Als je leuke hardloopkleding wilt kopen hoef je echt niet per sé naar een hardloopspeciaalzaak. Je vindt hardloopkleding in steeds meer gewone winkels. De truc is om te kijken of de sportkleding van 'technisch materiaal' is en check op naden aan de binnenkant.

Similar Posts

4 Comments

 1. Ik vind wel dat de pasvorm toch anders is dan hardloopkleding van runningstores. De tight van Lidl bijvoorbeeld zakt letterlijk van mijn kont. Hemdjes schuren op mijn armen. Ik ben wel tevreden over hun ondershirts en sokken.

  H en M shirts zitten heerlijk en drogen snel. Ik vind de hardloopbh's van Hunkemöller heerlijk zitten, hoewel shockabsorber voor mij favoriet blijven. Hunkemöller is echte wel goedkoper.

  1. Wat vervelend dat de tights afzakken en de hemdjes schuren. Ik draag zelf al zo'n 14 jaar de Alping tights van de Kruidvat en die zitten wel goed. Je moet het natuurlijk ook wel net treffen.

   Ik draag altijd de bh's van de Hema, die vind ik ook erg fijn.

 2. Ik heb zo'n Leontien tight van het Kruidvat en die zit heerlijk. Heeft een lekkere brede band die mijn blubber buikje goed ondersteunt.
  Aan shirts stel ik niet zoveel eisen, ik heb er een paar van de Lidl en de meeste met korte mouwen heb ik gekregen toen ik meedeed met een loopje.
  In de winter doe ik daar een thermohemd (Kruidvsat, Action of Zeeman) onder.
  Schoenen koop ik wel altijd in een hardloopwinkel of via internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.