Dieseltje rent

 

Sandra (36) beschrijft zichzelf als een 'dieseltje'. Ze moet even op gang komen, maar dan heb je ook wat!

Zo begon ook haar carrière als hardloper 5 jaar geleden. Hoewel Evy's Start To Run 10 weken duurt, deed Sandra er langer over.  Dat is overigens ook het advies: als je het erg moeilijk hebt met volhouden, doe dan een week gewoon nog een keer.

Uiteindelijk kon Sandra een half uur hardlopen zonder stoppen. Vervolgens werkte ze toe naar een uur, en toen was ze 'vertrokken' zoals ze het zelf noemt.

Sandra heeft drie kinderen, waarvan de oudste dertien is. Ze werkt tweeëneenhalve dag in de thuiszorg bij Familiehulp.

Dit is haar hardloopverhaal!

Hoe ik met hardlopen begon

De precieze aanleiding om te beginnen met hardlopen weet ik niet. Ik heb het eigenlijk altijd al graag gedaan. Vroeger op school ook al. Ik houd van sport.

Mijn hardloopgewoontes

Ik loop vier keer per week, en minimaal twee keer. Daarnaast doe ik twee keer per week aan crosstraining in de vorm van Taekwondo. Het liefst loop ik door afwisselende natuur. Met loopevenementen is de Ten Miles (Antwerpen) Antwerp Urban trail en dwars door Turnhout mijn favoriet van steden.

Ik loop meestal alleen. Soms met mijn loopmaatjes Heidi en/of Nancy. We houden dan alledrie dezelfde snelheid aan. Maar helaas hebben zij al een paar keer moeten stoppen vanwege een blessure.

Mijn hardloopmotivatie

Ik loop vooral vanwege de psychologische voordelen. Ik ben niet echt afgeslankt door hardlopen. Met hardlopen kan ik fijn mijn gedachten verzetten. Zeker 's ochtends als alles net ontwaakt. Het duurt bij mij even, maar op een gegeven moment kom ik in een flow, en voel ik die runner's high.

Hardlopen en moederschap

Hardlopen biedt me de kans om even weg te zijn uit de drukte van het moederschap. Even geen gezeur van: 'Mama.' En meestal voel ik me na het hardlopen weer vol energie.

Mijn kinderen doen af en toe mee met een Chiquia kids run. Maar ik laat ze helemaal vrij in hun keuze om al dan niet te gaan hardlopen.

Gadgets  en hardloopapps

Ik loop met mijn Garmin Forerunner, en mijn smartphone. Toen ik net begon had ik een mp3-speler bij me met daar op de Start To Run podcasts. Vroeger luisterde ik ook naar muziek tijdens het lopen, maar nu luister ik liever naar de natuur.

Wedstrijden en hardloopevenementen

Ik doe vaak mee aan wedstrijden. Ik geniet van de sfeer, de andere lopers, supporters, het gevoel bij de start en het halen van de finish. Wedstrijden zie ik als een extraatje voor mijn trainingen. Ik heb mee gedaan aan:

  • Egmond aan zee halve marathton
  • Groet uit Schoorl run
  • Ten Miles Antwerpen
  • Antwerp urban trail
  • Spartacus (hardlopen met hindernissen)
  • Battle of Ardennes
  • Race Agaist Nature

Voor een prijs ga ik niet, want ik ben echt een dieseltje.

Hardloopkleding en schoeisel

Hardlooprokjes zeggen me niet veel. Elke 1000 km koop ik nieuwe hardloopschoenen. Nieuwe schoenen zijn wel leuk, maar het kopen niet speciaal. Op het moment loop ik op Brooks Adrenaline GTS.

Hardloopliteratuur en lectuur

Mijn favoriete boek over hardlopen is Running Buddha. Soms lees ik Runner's World.

Mijn boodschap voor moeders die willen gaan hardlopen

Probeer het gewoon eens…doseren, rustig het hardlopen opbouwen….

Similar Posts

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.