Manon van Greenjump rent!

Als eigenaresse van één van de grootste eco, bio en fair trade baby-en kinderwarenhuizen in Nederland, Greenjump, kun je natuurlijk niet een milieuonvriendelijke sport zoals bijvoorbeeld motorcross beoefenen!

En dat doet Manon Gagic (36) dan ook niet. Samen met haar man begon ze twee jaar geleden met hardlopen, en hield het tot haar eigen verrassing nog vol ook. Manon dacht namelijk altijd dat hardlopen saai, en zeer vermoeiend was.

Hardlopen is makkelijk te combineren met een druk leven

Manons belangrijkste reden om juist voor hardlopen te kiezen was het feit dat het haar weinig tijd kost. Manon: 'Ik loop samen met mijn man, soms alleen, en heel soms met een vriendin. Het voordeel van alleen, of met mijn man lopen, is dat we kunnen gaan wanneer we willen. We werken samen vanuit ons kantoor aan huis, en als we zin hebben dan gaan we gewoon even. Met een groep moet je afspreken en ergens op een vaste tijd zijn. De vrijheid om te gaan en staan waar, en wanneer ik maar wil, is voor mij één van de grootste voordelen van hardlopen.'

Muziek en gadgets

Je zult Manon dan ook niet in een grote groep mensen zien lopen, of aan wedstrijden meedoen. Daar ziet ze de lol niet van in. Wel heeft ze een tijdje op echte loopmuziek gelopen om haar tempo te verhogen. Maar tegenwoordig kiest ze voor een muziekje dat haar vrolijk maakt, of loopt ze in stilte, als ze behoefte heeft aan rust. Daarbij speelt het een rol of ze gezelschap heeft: 'Als ik alleen loop, loop ik juist zonder muziek omdat ik het niet fijn vind om afgesloten te zijn van de wereld. Ik blijf graag alert.' Behalve muziek, loopt Manon met de miCoach App van Adidas op haar iphone.

Frequentie

Tegenwoordig loopt Manon twee keer per week. Aanvankelijk liep ze vaker, maar sinds januari 2012 doet ze ook twee tot drie keer per week aan Krav Maga*. Hoewel Manon met haar gezin in de stad woont, is ze met acht minuten in een natuurgebied, en geeft hier de voorkeur aan. Dan geniet ze van de geur van de natuur.

Manons motivatie is heel praktisch

Hardlopen is voor Manon vooral een praktische manier om haar gezondheid te bevorderen op een manier die haar weinig tijd kost. Psychologische factoren spelen daarbij geen rol. 'Ik heb geen psychische redenen om te lopen, het ‘hoofd leeg’ verhaal werkt bij mij niet, ik denk gewoon rustig verder onder het lopen.'

Loopkleding en schoeisel

Ooit kocht Manon een looprokje, maar in de praktijk geeft ze toch de voorkeur aan haar hardloopbroek tot net over de knieën. Manon: 'Ik vind looprokjes net iets te kort en de dubbele laag is ook warmer. Ik vind het eigenlijk niet zo functioneel. Kopen vind ik leuk, en goed advies krijgen eveneens, en daarom koop ik graag loopschoenen. Binnenkort mag ik weer.'

Manons boodschap aan moeders met loopaspiraties

Doen! Hardlopen is superpraktisch als moeder zijnde. Als je kiest voor 5 km dan ben je in een half uurtje weer thuis, en heb je toch goed voor jezelf gezorgd.

*Krav Maga: zelfverdediging sport

Similar Posts

One Comment

 1. Hoi Manon,

  Leuk dat je ook loopt, want dat is erg 'green' ook al loop je in evt. in je woonwijk. Woorden en daden daar hou ik wel van.

  De praktische benadering qua tijd spreekt me ook aan, want je hebt nauwelijks verliestijd omdat je gelijk vanaf huis vertrekt.

  Leuk interview, keep running,

  Dorothé
  http://djaktief.wordpress.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.