Hardloper: Karen Mee

hardloper

Toen ze een jaar of 16 was begon Karen Mee met hardlopen. Samen met een vriendin. Allebei wilden ze graag meer bewegen, en elkaar vaker zien. Dus dat kwam mooi uit. Maar echt hard gingen ze niet. Zo gauw ze uit zicht waren, gingen ze over op wandelpas en kletsten ze vooral.

Inmiddels is Karen 26 en moeder van dochter Lin (3,5). Omdat Lin een beperking heeft vraagt de zorg voor Lin veel van Karen. Ze gebruikt hardlopen om haar conditie op peil te houden, zodat ze beter en makkelijker voor haar dochter kan zorgen. Karen moet haar bijvoorbeeld veel tillen.

Dit is Karens verhaal!

Mijn hardloopgewoontes

Ik wil eigenlijk twee keer per week hardlopen. Maar in de praktijk ben ik al blij als ik één keer per week red. Ik loop alleen maar in de stad. Echte natuur is te ver weg vanaf hier. Bovendien vind ik het makkelijke van hardlopen nou juist dat ik de voordeur uitstap en gelijk kan beginnen. Wel luister ik altijd naar de vogeltjes terwijl ik loop.

Ik loop alleen. In een groep moet je op afgesproken tijden lopen, en dat vind ik lastig. Ik loop wanneer ik kan, en zin heb. Als ik er eerst een stuk voor moet reizen heb ik moeite me aan sportafspraken te houden. Ik wil gewoon meteen bij de voordeur kunnen starten. Bovendien kan ik in mijn eentje fijn mijn eigen tempo aanhouden. Dat bevalt me prima.

Mijn hardloopmotivatie

Ik loop vooral voor mezelf. Om even lekker de deur uit te zijn, en in beweging te komen op een andere manier dan door mijn dochter steeds te tillen. Ik zou graag nog een keer een 5k loop doen in het kader van Steptember om geld op te halen voor de BOSK. Dat is een organisatie voor (ouders van) mensen met een lichamelijke beperking. Ik hoop dit eigenlijk in 2015 al te doen. Meer ambitie dan dat heb ik niet.

Hardlopen betekent voor mij even lekker in de frisse buitenlucht zijn, en mijn gedachten op iets anders focussen. Daarnaast wil ik lichamelijk zo fit mogelijk worden/blijven om de zorg voor mijn dochter zo lang mogelijk vol te houden.

Hardlopen en moederschap

Hardlopen en moederschap zijn allebei bij tijd en wijle uitputtend én energiegevend. Beide zijn uitdagingen die ik graag aanga.

Ik gebruik hardlopen in mijn moederschap. Door mijn conditie op peil te houden kan ik beter, en vooral makkelijker voor Lin zorgen. En ze begint steeds meer te uiten dat ze graag rent. Mochten we dus ooit de kans krijgen een race runner voor haar te kopen, waardoor ze écht kan hardlopen, dan lijkt het me superleuk om samen te gaan rennen.

Ik vind sporten belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Aangezien Lin niet alle sporten zomaar kan doen denk ik dat hardlopen (met ondersteuning van de race runner) een heel goede sport voor haar kan zijn.

loop caddy
Dit is mijn dochter in haar loop caddy. Het is niet ideaal, maar het is tenminste iets.

Gadgets en hardloop apps

Ik gebruik geen hardloop gadgets of hardloop apps tijdens het hardlopen. Ik wil absoluut niks in mijn oren. Dan voel ik me zo afgesloten van de wereld. Ik loop dus ook niet met muziek. Een hartslagmeter zou leuk zijn, maar kost ook geld.

Hardloopwedstrijden en evenementen

Ik heb nog niet aan hardloopwedstrijden of evenementen meegedaan. Maar in september wil ik dus een stuk hardlopen voor Steptember. Het lijkt me mooi om mijn grenzen te verleggen. En daarnaast is jezelf meten aan anderen natuurlijk ook altijd leuk en een uitdaging. Voor een prijs ga ik niet.

Hardloopkleding en schoeisel

Ik draag gewoon een broek. Ik wist niet eens dat hardlooprokjes bestonden! Hardloopschoenen kopen vind ik leuk. Op dit moment loop ik op Asics hardloopschoenen. Ik heb ze in een speciale winkel laten aanmeten. Want ik krijg erg snel blaren, en daar had ik nou net geen zin in met hardlopen.

Hardloop literatuur en lectuur

Ik lees noch boeken, noch tijdschriften over hardlopen. Ik had er zelfs nooit over nagedacht dat er een tijdschrift zou bestaan over hardlopen.

Mijn boodschap voor moeders die willen gaan hardlopen

Gewoon lekker doen! Het is een ideale sport die je kan doen wanneer het jou uitkomt en je hoeft er niet voor te reizen. Enneh, ik weet niet hoe het bij anderen zit maar trek je niks aan van mensen op straat die naar je kijken in je charmante outfit 😉

Similar Posts

4 Comments

  1. Je bent een top moeder! Ik hoop dat je veel energie zult halen uit het hardlopen. De foto van je dochter in de loop caddy vind ik zo bijzonder, ik hoop dat er iets uitgevonden wordt waardoor zij later in staat is net als haar moeder ook energie uit het lopen mag halen. Ik wens jullie heel veel succes, sterkte en geluk toe!

  2. Super dat je toch weer bent gaan rennen Karen. Hou vol en geniet van wat je kunt. Helaas werkte de link van Steptember niet, misschien kan die nog even aangepast worden in dit blog.

    Groetjes,

    Dorothé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.