Asics Running Lab: wat is het en wat kun je er doen?

asics running lab

Inmiddels loop ik alweer zo'n 13 jaar. En in al die dertien jaar heb ik nog nooit een aan wedstrijd meegedaan of mijn conditie laten meten. En eerlijk gezegd ben ik best een beetje nieuwsgierig. Hoe functioneert mijn lichaam?

Om een antwoord te krijgen op die vraag heb ik wel eens overwogen om een keer naar de sportschool te gaan voor zo'n test, waarbij ze je conditie meten. Maar ja, dan moet je daar een afspraak voor maken en erger nog, er ook echt naar toe gaan... En ik heb een enorme bindingsangst! Het is niet voor niets dat ik zo graag hardloop: er is geen vrijere sport dan dat!

Maar nu las ik in de New Scientist (nr 21, april 2015) een artikel over het Asics Running Lab. Daar kun je je zelf voor een prikkie helemaal laten doorlichten op hardloopgebied! Je krijgt inzicht in je capaciteiten en aanknopingspunten voor verbetering. En bovendien een richttijd voor de marathon. Nou hoeft dat laatste van mij niet zo, maar de eerste twee interesseren mij wel degelijk.

Wat wordt er allemaal gemeten in het Asics Running Lab?

  1. Meting van je lichaamssamenstelling: vetpercentage, spiermassa en BMI
  2. Beenspierkrachtmeting
  3. Hardlooptechniek wordt geanalyseerd
  4. Voetafmetingen worden in kaart gebracht
  5. Looppatroon wordt in kaart gebracht
  6. Inspanningstest

Praktische informatie over het Asics Running Lab

Asics heeft in vier steden een Asics Running Lab neergezet. En één er van staat in Amsterdam. Je vindt het in de Flagship Store van hardloopmerk Asics. Vlak naast het Amsterdamse vVondelpark. De test kost 200,-. Dat is niet duur als je bedenkt dat je bij een sportarts vaak al 180 euro kwijt bent aan alleen maar een inspanningstest.

N.B. In het artikel in de New Scientist wordt vermeld dat er dit jaar maar 66 mensen deze test hebben gedaan! Dat verbaast me, want het lijkt me beslist de moeite waard. Jammer dat Amsterdam zo ver weg is!

Zou jij de test in het Asics Running Lab willen doen?

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.