Zijn hardlopers een vriendelijk volkje?

Hardlopers worden in de regel omschreven als een vriendelijk volkje, en ik heb dat ook altijd gevonden. De meesten groeten vriendelijk, en sommigen steken zelfs een duim op en roepen bemoedigend: 'Volhouden hè!'

En toen ik in mijn begintijd als hardloopster een paar keer meedeed bij een athletiekclub, was daar een vriendelijke hardloopveteraan in zo'n 'nerveus gesneden' hardloopbroekje die me allerlei informatie gaf over hartslagmeters en het belang van voldoende vocht. Ik vond iedereen daar erg hartelijk en enthousiast.

Zelf lever ik ook graag mijn bijdrage aan een positieve reputatie voor hardlopers. Als tijdens het hardlopen iemand mij de weg vraagt, dan ruk ik de oordopjes uit mijn oren, en leg hen geduldig en vriendelijk uit hoe ze moeten rijden.

Maar een bezoekje aan runners.meetingpoint.nl, een online forum waar hardlopers bij elkaar komen, geeft een minder vriendelijk beeld van hardlopers.

Een greep uit de reacties, waarbij ene René duidelijk niet zo goed in de groep ligt:

'Moet erg lachen om de soms wel erg domme reacties (met name van ene René).'
'@René Hahaha jij bent echt te dom he?!
Maar René kan er zelf ook wat van:'@Gerard: Ik hoop voor je dat jij mij nooit tegen komt want ik ga ook niet opzij voor onaangepaste idioten die links lopen.'

Op dit specifieke forum zou ik niet zo gauw een vraag of opmerking plaatsen, want voor je het weet word je keihard afgerekend op de vermeende stommiteit van je vraag/opmerking. Maar ik ga er vanuit dat dit forum niet representatief is voor hardlopers!

Ik houd graag vast aan mijn idee dat hardlopers over het algemeen zeer vriendelijk zijn.

Hoe is jouw ervaring met hardlopers?
En bezoek jij hardloopforums?

Similar Posts

9 Comments

 1. Heejjj, wat leuk, een blog voor rennende moeders. Ik kan mezelf wel onder dat kopje scharen 🙂 Leuke stukjes gelezen hier! Ik kan alleen geen 'volg'knop vinden. Maar ik kom hier vast nog weleens neuzen 🙂

  Vroeger, toen ik nog motor reed vond ik het altijd zo gezellig dat motorrijders elkaar groetten. Hardlopers blijken hetzelfde te doen. En ik ken van de loopgroep alleen maar aardige lopers. Sommige lopers zie je een paar keer per week, en met name tijdens de duurloopjes leer je elkaar goed kennen en ontstaan er vanzelf wat diepere gesprekken.

  Hardloopforums bezoek ik weinig. Ik lees er wel eens, maar ik reageer er nooit.

 2. je hebt helemaal gelijk, hardlopers zijn vriendelijk, gezellig en sociaal maar er zitten altijd vreemde types tussen, niet te spreken over azijnpissers. Juist met name op forums. chat 'n run is ook zo'n site. Ik heb mij ook wel eens verbaasd over de discussies die daar gaande zijn. Ik ben gestopt met het lezen van berichten op forums.

 3. Nee, ik lees niks over hardlopen, behalve deze blog (!). Want inderdaad: het wordt allemaal wel erg serieus genomen... Net als dat ge-zuurpruim elke keer als ik bij het kopen van nieuwe hardloopschoenen vraag of er niet iets hippers is... 😉 Daarover gesproken: heb jij ervaring met van die BareFoot schoenen??

  1. Hoi Hiskia, ik heb geen ervaring met bijvoorbeeld de Vibram Fivevingers schoenen, die tenen hebben. Wel heb ik een paar minimalistische hardloopschoenen, die heel lichtvoetig lopen: ProGrid Mirages.

   Maar omdat ze zo verrukkelijk liepen maakte ik de fout om ze meteen elke keer te dragen, en dat veroorzaakte her en der toch wat pijntjes. Van de schrik ben ik toen teruggevallen naar mijn niet zo minimalistische schoenen.

   Minimalistische hardloopschoenen schijnen beter te zijn voor de afwikkeling van je voet, en komen enigszins in de buurt van blootvoets rennen. Je voelt inderdaad de straat veel beter. Maar je moet het gebruik van minimalistische schoenen rustig opbouwen.

 4. Hi allemaal,

  Onder hardlopers heb je heel veel types maar over het algemeen zijn ze redelijk sociaal en vriendelijk. Soms tijdens wedstrijden gaat het er wat minder sociaal aan toe en ook bij lange duurtrainingen in een groep met verzorgingsposten hebben vooral mannen nogal eens de neiging om voor te dringen etc. of je plek in te pikken als je even een sanitaire stop houdt.

  Ik vind de fora ook niet zo fijn, ivm rare antwoorden maar ook doordat je soms helemaal niets hoort. Ik heb eigenlijk nog best veel vragen, ook al loop ik al een flinke tijd. Ik vind deze blog dan ook al geweldig omdat er geschreven wordt over kleding, menstruatie en andere damesperikelen.

  groetjes,

  Dorothé
  http://djaktief.wordpress.com

 5. Ik bezoek zelf regelmatig en met plezier runners meetingpoint. Ik ben er erg actief. Inderdaad, je krijgt er weleens rare en zelfs kwetsende antwoorden. Dit is omdat iedere malloot dit forum kan bezoeken, zonder een account te hebben. Dus waarschijnlijk zitten er ook weleens niet-lopers bij, die gewoon zin hebben in wat ophef. Dat is jammer.Maar ik heb er ook veel antwoorden op mijn vragen gekregen waar ik wat aan had en ik heb er zelfs een leuk contact opgedaan met wie ik hardloopwedstrijden ren! Het heeft dan ook wel voordelen. Greets

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.