Zie ik er niet uit als een hardloper?

sparkle skirt Op zondag doe ik mijn 'duurloop' en gisteren besloot ik weer eens naar café 't Onland te rennen (7 km). En van daaruit richting het Pannenkoekenhuis in Westendorp (10 km met verdwalen, want ik dacht een leuke alternatieve route te weten).

Het eerste stuk is dus ongeveer 7 kilometer, en omdat ik nu eenmaal een langzame loper ben, en meer let op de juiste hartslag dan snelheid, kwam ik na zo'n 50 minuten bij 't Onland aan. Ik genoot van mijn kopje koffie, maar toen ik betaalde zei de serveerster: 'Het is zeker wel heerlijk om nu buiten te wándelen? Ik kan me voorstellen dat u graag wandelt met dit weer.' Ik baalde een beetje, want zag ze dan niet dat ze niet met een simpele wandelaar te maken had, maar met een heuse hardloopster? Maar ik knikte braaf en mompelde instemmend: 'Ja, het is een schitterende herfstdag vandaag.' Vervolgens rende ik het café uit, zodat ze kon zien hoezeer ze er naast zat met haar definitie van mij als wandelaar!

Maar terwijl ik aan het tweede deel van mijn duurloop begon bleef het aan mij knagen. De vraag: 'Zie ik er dan niet uit als een hardloopster?!' Toen herinnerde ik me hoe lelijk ik hardloopkleding vindt: die strakke tights met neonkleurige vinnen en strepen er op, en besloot dat het misschien juist wel pósitief was dat ik er niet uitzie als een hardloper. Sterker nog, ik ben ervan overtuigd, want ik droeg die dag mijn glinsterende SparkleSkirt waarmee ik letterlijk oogverblindend ben.

Ik ben gewoon een hardloper die eruit ziet als een wandelaar, die hardloopt.

Zie jij er uit als een 'echte' hardloper?

Similar Posts

4 Comments

 1. Haha, echt grappig, eerst die teleurstelling omdat ze niet zag dat je een hardloper bent, en dan ergens toch de opluchting. Ik ben ook niet zo voor tights en strakke truitjes, maar die zitten voor mij wél het comfortabelst om te lopen, dus ja... ik vrees dat ik eruit zie als een hardloper. Maar 'k zou er misschien liever uitzien als een wandelaar die hardloopt 😉

 2. Hi Nicole,

  Ja ik zie er uit als een hardloper, want ik draag meestal tights en van die lelijke grote schoenen... kan niet missen dus, meestal ben ik niet opgemaakt en met ongekamde haren, want alles gaat toch door de war of loopt uit... erg he?

  Jouw rokje is erg flitsend hoor!

  groetjes,

  Dorothé

  1. Ja Dorothé, mijn rokje is zo flitsend dat ik soms oprecht bang ben dat ik iemand verblind met die pailletten!

   Ik heb ook nooit make up als ik hardloop, maar ook niet in het dagelijks leven.
   Hardloopschoenen zijn groot hè?! Ik heb geloof ik wel een maat 40, terwijl ik normaal 38 draag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.