Zaggora HotPants: slankmakende broek?

zaggora HotPants
Ik in mijn Zaggora HotPants!

Ik vind het leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Dus toen ik een paar Zaggora HotPants mocht testen, was ik meteen enthousiast. Zaggora HotPants zijn letterlijk 'hot'. Als je ze aantrekt voel je het vrijwel meteen: je krijgt hete benen.

Zaggora HotPants: hoe werken ze?

Zaggora HotPants bestaan uit meerdere lagen. Deze speciale sportbroek is gemaakt met Celu-Lite technology. Zaggora HotPants houden de warmte van je lichaam vast. Daardoor verbrand je meer calorieën.

Volgens de uitvindster van de HotPants, Dessie Bell (28) verbrand je 11% meer calorieën tijdens het sporten. Sterker nog, als je klaar bent met sporten verbrand je zelfs 13% meer calorieën dan normaal. En dat komt allemaal door warmte.

Om af te vallen, moet je dagelijks minstens 30 minuten sporten in je HotPants.

Tot zover de de hype. Hoe is de praktijk?

Zaggora HotPants: mijn ervaring

Toen ik de broek de eerste keer uit de verpakking haalde, 'zette' ik de hotpants op de grond neer. De stof is zo stug dat ik dacht dat ze zelfstandig konden blijven staan. Dat was overigens niet zo!

Het lijkt wel duikkleding!

Het materiaal van de Zaggora HotPants lijkt heel erg op de stof van duikpak. Maar toen ik ze aan deed zaten ze eigenlijk verrassend comfortabel! Sterker nog, inmiddels heb ik ze een aantal ochtenden gedragen als ik mijn jongste twee zonen naar school breng, en ik heb beslist geen haast om ze daarna uit te doen. Bijkomend voordeel van de rare dikke duikpak stof, is dat ik me veiliger voel voor honden! Wel jammer dat er geen zakken op zitten.

Pasvorm

De pasvorm is vrij goed, maar in het kruis sluit hij niet helemaal netjes aan. Het voordeel is dat ik duidelijk geen 'camel toe' heb. En de broek zakte niet af, dus het is geen probleem. Op internet las ik ervaringen van mensen die moeite hadden de broek aan te krijgen. Maar ik krijg krijg de broek makkelijk aan. Daarom heb ik mijn maten gecheckt met behulp van de Zaggora maattabel. Ik heb de Zaggora HotPants in maat M gekregen, en volgens hun maattabel moet ik die ook wel hebben.

Comfort

De enige keer dat ik de Zaggora HotPants wel graag wilde uit doen, was toen het buiten vrij warm was. Toen schreeuwden mijn benen moord en brand: 'Laat ons er uit, laat ons er uit!' Het was het hoogtepunt van mijn dag toen ik de broek eindelijk uit kon doen. Wat een genot! Ik ben daarna spontaan 10 kilometer gaan hardlopen in een hardlooprokje. Gewoon omdat het zo heerlijk was om blote benen te hebben.

Maar als het buiten frisjes is, zijn de Zaggora Hotpants prima. Je merkt niet echt dat je zweet. Dat merk je pas als je ze uit doet! Dan voel je ineens hoe vochtig je benen zijn.

14-dagen challenge: mijn maten op dag 2

Veel vrouwen hebben er al aan meegedaan: de Zaggora Two Week Challenge. Dit houdt in dat je twee weken lang, elke dag minstens 30 minuten sport, in je Zaggora HotPants. Voor je begint meet je je taille, dijbeen, heupen en billen. En na twee weken meet je ze weer.

Reacties op de Zaggora HotPants

De meeste Amerikaanse dames zijn na twee weken enthousiast. Maar de Nederlandse dames van Kassa zijn minder positief.

Ik ben begonnen op 27 september. Op dat moment waren dit mijn maten:

  • Heupen 99 cm
  • Bovenbeen 59
  • Buik/tailleband Zaggora pants 88 cm
  • Billen 62
  • Gewicht 59

Video van Louisa Peacock

De Engelse Louisa Peacock testte de Zaggora Hotpants 2 weken. In onderstaande video zie je haar conclusie. Ze is een halve centimeter kwijt geraakt, maar denkt niet dat dit door de broek komt. Toch is ze niet negatief over de Zaggora HotPants. Ze zou ze zeker weer dragen bij het sporten.

Zaggora Hotpants mogen niet in de was

Je mag de Zaggora Hotpants niet in de wasmachine wassen. En je mag ze al helemáál niet in de droger doen. Het beste is ze in koud water, op de hand wassen. Eigenlijk niet zo fris, aangezien je er dus wel veel in zweet… Maar de mijne stinken nog niet!

Diverse dames hebben hun Zaggora Hotpants inmiddels toch in de wasmachine gedaan, maar dan 'koud'. Zij zeggen dat dit goed ging.

Mijn conclusie over Zaggora HotPants

Ik ben altijd nogal wantrouwend bij dit soort producten. Ze beloven veel, voor weinig moeite. Meestal zit het leven zo niet in elkaar! Toch zijn de meeste reviews over de Zaggora HotPants positief. Maar het blijft lastig om te zeggen of dit nou echt door de Zaggora HotPants komt, of doordat iemand meer is gaan sporten!

In mijn geval weet ik nog niet of ik centimeters ben verloren, maar ik vind de Zaggora HotPants sowieso een aanwinst. Of je er nou slanker van wordt of niet. Want ze zitten lekker, kleden slank af, en zorgen dat je meer uit je work-out haalt. Ik ga ze dus zeker vaker dragen.

Wel denk ik dat ze in de zomer echt te warm zijn. Bij temperaturen vanaf 11 graden kies ik toch liever voor blote benen.

Op vrijdag 11 oktober oktober ga ik mijn benen, taille, billen etc.weer meten! Dan zullen we weten of ik centimeters ben kwijtgeraakt door de Zaggora HotPants. Ik ben benieuwd!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.