Wendy loopt hard

hardlopen vrouwenWendy (38) had jarenlang niet gesport. En als iemand haar twee jaar geleden had verteld dat ze hardlopen ooit fijn zou vinden, dan had ze die meewarig zwijgend aangekeken. Gekken moet je immers niet tegenspreken.

Maar toen een vriendin voorstelde om samen de Marikenloop te doen, wilde Wendy best mee doen. Daarna zou ze wel verder zien. Maar na een paar maanden was ze 'om'. Nu loop Wendy vier keer per week, gemiddeld 5 tot 10 kilometer per keer.

Wendy is samen met haar vriend de trotse ouders van drie zonen van 3, 11 & 13 jaar.

Dit is haar verhaal!

Wendy's looproutine

Ik loop het liefst in de natuur. Ik heb een aantal vaste routes, afhankelijk van hoeveel tijd ik heb. Het liefst loop ik alleen. Dan kan ik op mijn eigen tempo lopen, en voel ik me niet verplicht te praten onderweg. Ik vind het heerlijk om even niets aan mijn hoofd te hebben. Om die reden loop ik ook zonder muziek.

Hardloopmotivatie

 • Hardlopen ontspant me.
 • Hardlopen geeft voldoening voor wel lichaam als geest.
 • Ik voel me er fit door.
 • Het hielp me mijn laatste zwangerschapskilo's kwijt te raken.

Hardlopen en moederschap

Ik merk dat ik een leukere moeder ben als ik fit en ontspannen ben.  Door hardlopen zit ik beter in mijn vel. Ik wil mijn kinderen meegeven dat sporten gezond is. En hoe kun je dat beter doen, dan door zelf het goede voorbeeld te geven! Mijn oudste zoon loopt weleens mee met me. Hij heeft ook al een aantal wedstrijden mee gelopen, en is sportief.

Mijn middelste zoon fietst weleens mee terwijl ik loop en heeft een aantal korte wedstrijden (1 km, 2.5 km) gelopen. Mijn jongste zoon loopt de laatste paar meters graag met me mee . Hij vindt vooral het rekken en strekken nadien erg leuk. Ik ga met hem volgend jaar, zodra hij 4 is een echte wedstrijd (1 km) lopen. Daar heeft hij het al tijden over.

Hardloopwedstrijden en evenementen

Ik vind het erg leuk om een paar keer per jaar mee te doen aan wedstrijden. Ik voel me altijd een ware kampioen als ik over de finish kom.Ik vind het geweldig als mensen me aanmoedigen en voel altijd een verbondenheid met de hardlopers onderling. Een praatje maken met mensen die je niet kent. Ervaringen uitwisselen...

Ik ga niet voor prijzen, daarvoor loop ik niet snel genoeg. Zolang ik de 5 km rond de 28 minuten loop, ben ik tevreden.

Hardloopgadgets en hardloopkleding

Ik ben nu aan het rondkijken naar een horloge met hartslagmeter. Het liefst loop ik een broek. Hardloop schoenen kopen vind ik niet leuk, maar wel belangrijk. Het liefst loop ik op Nike schoenen.

Similar Posts

3 Comments

 1. Sinds een paar weken ben ik ook begonnen met hardlopen. Aanleiding is dat ik beter in mijn vel wil zitten en dat ik eindelijk eens wat hoop af te vallen. Ik heb een aantal kilo's overgewicht ( mede door het slikken van medicijnen). Het valt mij nog steeds erg zwaar, ik heb altijd wel de zin om te gaan lopen, maar het resultaat valt mij altijd zo erg tegen. Ik loop hard volgens het programma van Evy en ik loop nog steeds de eerste les, die gratis is, maar ik loop deze nog steeds omdat ik nog niet de conditie heb om met de tweede les te starten. Na het lopen heb ik erg last van mijn heupen ofwel binnen in mijn heup doet het zeer en die pijn lijkt op spierpijn. Dat zal ook ongetwijfeld met mijn leeftijd te maken hebben, ik ben inmiddels 54 jaar, maar ik zou graag weten hoe de eerst 10 weken bij jullie gingen, was dat ook zo zwaar? En heb je nog tips? Ik vind dit een ontzettend leuke blog, de energie spat ervan af! Mijn complimenten!

  1. Het zou ook kunnen dat je eerst een paar weken het beste 3 keer per week 20 minuten kunt gaan wandelen om een basisconditie op te bouwen. Zo ben ik destijds begonnen.

   En je zou ook eventueel je loopschoenen kunnen laten nakijken. Soms kan je loopstijl klachten veroorzaken. En vaak zijn die te verhelpen met de juiste schoen!

   Ik vind het heel verstandig van je, dat je les 1 opnieuw blijft doen totdat je klaar bent voor les 2. En vergeet niet: Je doet het toch maar mooi!!!! Dat is hartstikke goed. Wat kan het schelen hoe snel of hoe ver je al bent met het schema. Je bent toch maar mooi buiten, en aan je conditie aan het werken.

 2. Dank je Nicole voor je reactie en opsteker! Ik heb al nieuwe schoenen gekocht, gelijk een goede start. Want ik ben bang voor blessures, die wil ik zien te voorkomen. Inmiddels ben ik nog steeds met les 1 bezig, maar dat gaat wel steeds beter. Tot dat ik deze feilloos kan lopen blijf ik die les lopen.

  Groetjes Gea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.