Voetafdrukken in de sneeuw: analyse van een hardloper

voetafdrukken

Hoewel de sneeuw helaas te laat kwam voor een witte Kerstmis, kan ik een witte wereld toch wel waarderen.

Zeker als hardloper!

Want de sneeuw biedt mij een prachtige kans om eens even mijn voeten en landing te analyseren.

Voetafdrukken in de sneeuw

Ik heb even een moment genomen tijdens het hardlopen om foto's te maken van mijn voetafdrukken in de sneeuw. Op de terugweg, want op de heenweg sta ik mezelf gaan pauzes toe. Want ik vertrouw mezelf dan niet genoeg dat ik daarna weer netjes zal doorlopen, en niet ineens besluit naar huis te gaan.

Voetafdruk analyse

Ik heb er eens goed naar gekeken en het volgende valt mij op:

  1. Ik vind dat ik best grote stappen lijk te nemen tijdens het hardlopen.
  2. Bij mijn rechtervoet zie ik vooraan een stukje zandweg. Dat is bij mijn linkervoet afdruk niet te zien.

En dit is steeds. Ik heb meerdere foto's gemaakt van mijn voetafdrukken. En overal zie je het zelfde patroon. Helaas heb ik niet echt een idee wat dit zou kunnen betekenen. Maar dat wil niet zeggen dat ik er niet wat hypotheses tegenaan kan gooien natuurlijk.

Wat zou dit vertellen over mijn hardloopstijl?

Het lijkt mij dat ik netter land met mijn linkervoet. Die voetafdruk is immers helemaal perfect! Hij is nergens beschadigd of onderbroken. Bij mijn rechtervoet afdruk is de bovenste helft eigenlijk een rommeltje. En bij mijn tenen zit een gat in de afdruk.

Dus of ik landde slordiger, of ik zette slordiger af bij mijn volgende stap. Of ik land met mijn rechtervoet meer op mijn tenen, wat weer beter is dan een haklanding.

Over voetafdrukken in de sneeuw

Ik bofte dat er nog niemand anders over de weg had gelopen. Daardoor lag de sneeuw smetteloos wit voor mij! Het was een mooi gezicht. En de sneeuw maakte het hardlopen echt weer heel anders. Ik had een ander landschap om naar te kijken en het hardlopen voelde letterlijk anders.

Hoewel er geen mensen voor mij hadden gelopen, kwam ik nog wel deze sporen tegen:

hardlopen in de sneeuw

Het lijken mij de sporen van een konijn of zo!

Heb jij nog gelopen in de sneeuw? En wat denk jij van de voetsporen?

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.