Uit je comfort zone stappen

uit je comfort zone stappen

Anno 2014 staat 'uit je comfort zone stappen' hoog in het vaandel. Maar ik moet vaak denken aan Sheldon Cooper in de comedy serie The Big Bang Theory:

'They don't call it the comfort zone for nothing!'

Uit je comfort zone stappen t.b.v. persoonlijke groei

Maar ik moet toegeven, dat uit je comfort zone stappen goed kan zijn voor je persoonlijke ontwikkeling. Het is een overwinning op jezelf als je iets doet wat je eigenlijk niet goed durft of wilt. En als je het dan gedaan hebt, geeft dit een kick en zelfvertrouwen.

Dus ik denk vaak na over het belang van uit je comfort zone stappen. En dan met name of ik dat wel genoeg doe.

Want het punt is: ik voel me gewóón al vrij oncomfortabel.

Met vijf kinderen wordt er vanuit school van alle kanten aan me getrokken. Ik maak me voortdurend zorgen over de kinderen en ik voel me vaak gestresst. Ik ken geen groter verlangen dan naar rust.

Is hardlopen uit je comfort zone stappen?

Maar afgelopen vrijdag ging ik zoals elke ochtend hardlopen. En het ging moeilijk en zwaar. Ik dacht: 'Dit is niet comfortabel zeg!' En toen sprong mijn hart op:

Betekent dit dat hardlopen ook geldt als uit je comfort zone stappen?

Want in dat geval zit ik gebeiteld. Ik loop immers 6 dagen per week?!

Maar aan de andere kant: ik voel me er heel comfortabel bij om elke dag te gaan hardlopen. Het geeft me een prettig gevoel. Dus zou ik niet mee moeten doen aan zo'n Color Run? Want dat lijkt me echt afschuwelijk, want ik geef de voorkeur aan hardlopen in mijn eentje. In de stilte.

Dus in zo'n Color Run zit ik zéker niet in mijn comfort zone.

Dus nou vraag ik me af: is hardlopen uit je comfort zone stappen?

Similar Posts

7 Comments

  1. Volgens mij niet hoor Nicole. Ze bedoelen dat je echt eens iets anders doet qua training of uitdaging. Maar voor sommigen is juist iets niet uitdagends doen weer uit de comfortzone stappen als je snapt wat ik bedoel 😉

    Groetjes,

    Dorothé

    1. Ik kan me voorstellen dat interval training goed is voor je uithoudingsvermogen. Put bij mij is nu, dat ik na het hardlopen ook nog 10 minuten op de crosstrainer wil. Dat beschouw ik dan maar als interval training.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.