Sport top bij de Action

sport top actionGisteren hadden de kinderen uit groep 6 en 7 weer techniekles in Ulft, en dus had ik twee uur te overbruggen. In die twee uur vond ik bij de Action een leuke, en goedkope sport top voor maar 5,49. De Action is een prima plek voor goedkope hardloopkleding!

Sport top van de Action

Het sporttopje is van het merk Swift Sports. Hun slogan is 'professional sportsgear with style'. Op de verpakking staat veelbelovend:

 • quick dry
 • breathable function
 • moisture absorption
 • reflective details

En er stond ook nog: 'with dry cool treatment' en 'transports sweat outside easily' en 'keeps the body dry'.

Toen was ik helemaal overtuigd!

Materiaal hardloop top

Het materiaal van de sport top is 93% en 7% elastaan. Dat betekent dat het een soepele stof is. De stof oogt overigens vrij glimmend. Dit hemdje is echt leuke hardloopkleding voor dames.

Kleuren sport top

Deze sport top van de Action is verkrijgbaar in de kleurenrood, zwart, groen/blauwig en paars.

Pasvorm en maatvoering sport top

De sport top was helaas verpakt in zo'n verpakking die je niet even kunt openen om te kijken. Er slingerde één sport top los in de bakken rond, en die was in maat M. Die heb ik ter plekke in de Action gepast, over mijn kleren heen. Ik houd er niet van als mijn kleding heel strak zit, dus het leek me wel een goed model. Maar thuis bleek dat de sport top onder mijn armen 'gaapt'. Het zou dus kunnen dat ik hem een maat kleiner had moeten kopen. Maar dan had hij misschien weer strak op de buik gezeten. En dat vind ik ook niks.

Als je overweegt om deze sport top te kopen, en je afvraagt welke maat je hebt: ik draag normaal een kledingmaat M of 40. Maar van boven ben ik smaller dan op de heupen. Ik draag een bh maat 75B. En bij mij gaapt hij dus bij de armen! Verder zit hij prettig.

sport top
Achterkant sport top

Wat voor soort bovenkleding draag jij het liefst tijdens het hardlopen in de zomer?

Zie ook mijn ervaring met Redmax sportkleding van de Action

Similar Posts

6 Comments

 1. leuk, je uitgebreide commentaar op het shirtje!

  ik zelf draag zomers een hempje of mouwloos tshirt. liefst van katoen. ik heb ze ook van lycra stof e.d. maar ik zweet heel erg veel, en glim over mn hele lijf. ik heb altijd last van de druppels op mn voorhoofd, en dat veeg ik graag af aan mn katoenen shirt of een polsbandje (of allebei).
  Voor mij ook geen strakke shirts, daarvan ga ik alleen nog maar meer zweten. Nu kan de wind lekker op mn huid komen :). misschien ouderwets en niet modieus, maar daar zit ik niet zo mee.

 2. Bedankt voor de tip! Ik ben naar de Action gegaan en heb een groen gekocht. De maat L past mij perfect, lengte is ook goed. Heb kledingmaat 44. Ook nog een 3/4 broek gekocht. Zit heerlijk. 🙂 Vanmorgen ingewijd.

 3. Hi Nicole,

  Ik loop bijna nooit mouwloos omdat ik zo snel verbrand en omdat met mouwtje het onder de oksels beter droog blijft. Dit is bij langere afstanden belangrijk anders schuurt de boel kapot.

  groetjes,

  Dorothé

 4. Had niet eerder tijd, dus geen shirtjes meer, maar heb wel een 3/4 broek van het zelfde merk gekocht gisteren en direct uitgeprobeerd. Anders dan ik dacht vallen ze groter dan gedacht, moest dus nog ruilen maar zitten heerlijk. Fijn een zakje op de rug voor mijn huissleutels. Was een goede tip en dat voor €7,90.

  1. Ik heb die broek vorig jaar gekocht, en hij zit inderdaad heerlijk. En voor dat bedrag zelfs nog een zakje met een rits achterop!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.