Loopmaatjes

loopmaatjes

Ik heb verschillende loopjes. En dan bedoel ik niet dribbelen, huppelen of wanhopig naar de eindstreep kruipen, maar de maatjes waarmee ik loop.

Loopmaatje 1

Zo heb ik een loopje met als loopmaatje een radio-tje van de Action. Dat stimuleert me om tijdens het hardlopen armoefeningen toen omdat het kreng zo'n slechte ontvangst heeft, en altijd net op cruciale momenten overgaat op ruis.

Mijn loopjes met mijn radiomaatje zorgen ervoor dat ik weer helemaal up-to-date ben met het laatste wereldnieuws. Dan kom ik thuis en zeg nonchalant tegen Floris:

'Shocking hè, de toestanden in de verpleeghuizen!'

en

'Heb je al gehoord van de nieuwste seniorenwoningen? Die zet je gewoon in je achtertuin!'

Loopmaatje 2

Een ander loopmaatje is mijn iPod, die ik helemaal heb volgeladen met Country and Western muziek. Terwijl ik ren vraag ik me samen met Deana Carter af: 'Did I shave my legs for this?!' en ren extra hard als Connie Francis verontwaardigd zingt 'Don't come home a drinkin' with lovin' on your mind!'

Loopmaatje 3

En dan heb ik nog het loopje met enkel mijn gedachten als loopmaatje. Dat vind ik mijn beste loopje. Maar het is ook mijn zwaarste loopje, want er is niets om me af te leiden van het werk dat mijn lichaam verricht. En zoals Joey in Friends beduusd opmerkte:

'I thought it'd be great, you know? Have some time alone with my thoughts... turns out, I don't have as many thoughts as you'd think.'

Een evenwichtiger loper en vrouw

Maar hoe verschillend mijn loopjes ook zijn het eindresultaat is altijd hetzelfde: ik voel me een evenwichtiger vrouw!

Wat zijn jouw loopmaatjes?

Similar Posts

One Comment

 1. Leuk om te lezen! Ik beschouw als loopmaatjes:
  Endomondo, heerlijk iemand die zegt dat ik al zoveel km gelopen heb krijg ik echt een boost van!
  Spotify met gezellige muziekjes, mijn eigen workout lijstje is favoriet!
  Zombie run; als het echt niet wil lukken, ga ik weer actief op zombie jacht, het verhaaltje trekt je mee, je eigen muziek op de achtergrond voor het tempo, en af en toe wat oefeningen....
  (dus meestal ren ik met alle drie!)
  Zonder afleiding ben ik heeeeeel snel weer thuis!
  "Echte" maatjes die ik mistte op de sportschool mis ik bij hardlopen absoluut niet, heb ik leiver ook niet, mijn tempo ligt niet hoog, mijn lichaam is blesure gevoelig en dat wil ik liever niet, dus ik luister goed naar mijn lichaam en ga niet te snel, daardoor is de opbouw ook heeeeel langzaam, maar kan ik wel door blijven gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.