Sneeuw als kans!

Posted December 19, 2009 by Nicole in Hardloop perikelen / 3 Comments

De besneeuwde straten en fietspaden zijn een perfecte kans om ChiRunning te oefenen.

Een van de kenmerken van ChiRunning is namelijk dat je je voeten niet afzet maar simpelweg optilt. Dus als je goed loopt glij je ook niet uit, en maakt het feitelijk niet uit hoe glad de wegen zijn!

En hoewel ik als moeder al een paar keer bijna onderuit ben gegaan op weg naar school, compleet met de dertig kerstsnacks voor het schoolkerstdiner, ben ik als hardloper nog niet eens geslipt!

Vanochtend lifte ik met Floris mee naar Piets zwemles, om de zes kilometer weer naar huis te rennen. De zon stond stralend aan de hemel, en witte weilanden strekten zich voor mij uit. Wat biedt lopen toch een geweldige manier om de seizoenen aan den lijve te ervaren.

Kun je op een gewone sportschool nog uitgekeken raken, de sportschool die de wereld is vernieuwt zichzelf elk seizoen!

3 responses to “Sneeuw als kans!

  1. Je hebt een punt: op de sportschool kun je uitgekeken raken. Daar loop ik nu zelf tegenaan. Misschien toch ook het hardlopen weer oppakken? Ben nu net door m’n rug gegaan, kan nu helemaal niks. Das ook niks.

  2. Marjoke

    Wat goed dat je in de sneeuw hebt gelopen. Zaterdag had ik de kans en heb ik te lang geaarzeld. Zondag was de sneeuw hier te hoog.
    Ook ik had wel eens willen ervaren hoe het is om de sneeuw te chi-runnen.

  3. cato

    Chi running dat lijkt me ook wel wat, ik volg je om je ervaringen hiermee te lezen. Ik heb pas gisteren weer gelopen, de wegen waren sneeuwvrij, het was wel opletten op gladde stukken. Maar ben blij dat ik de loopschoenen weer aan kon trekken.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.