Ren voor je leven, Klaas Boomsma

ren voor je leven

Klaas Boomsma dronk en snoof, zat diep in de schulden en concludeerde uiteindelijk mismoedig dat zijn leven mislukt was.

Gelukkig zag hij op tijd in dat hij hulp nodig had en het in zijn eentje niet redde. In verslavingskliniek Stepping Stones in Zuid-Afrika werd hij clean dankzij The Program.

En daar ontdekte hij hardlopen. Zijn boek Ren voor je leven is het verhaal van zijn herstel en zijn liefde voor hardlopen.

Hardlopen geeft houvast in ellende

Hardlopen gaf Klaas Boomsma houvast. Iets om te doen in plaats van zuipen en snuiven. Volgens zijn broer Arie Boomsma heeft hij Klaas terug dankzij The Program én hardlopen. In zijn boek Ren voor je leven vertelt Klaas Boomsma zijn verhaal. Het is een 'persoonlijk boek over wat hardlopen met jou kan doen.' En hoewel Klaas het over zijn persoonlijke ervaringen heeft, gelden de meeste van zijn hardloopervaringen voor iedereen.

Dat maakt Ren voor je leven een inspirerend en motiverend boek voor gevorderde en beginnende hardlopers. Zoals op de achterflap staat:

'Ren voor je leven is niet geschreven om je ervan te overtuigen dat je moet gaan hardlopen. Maar na het lezen van dit boek heb je daar gewoon onbedwingbaar veel zin in.'

10 wijsheden over hardlopen van Klaas Boomsma

Klaas Boomsma's boek is een mengeling van zijn verhaal als ex-verslaafde en hardloper. Hij zegt her en der leuke en interessante dingen over hardlopen. Hier onder een overzicht van Klaas' uitspraken die me vooral erg troffen.

  1. 'Net als voor stoppen met roken, drinken of drugs, geldt voor hardlopen dat je het behapbaar moet maken. Die immens jeukerige stoplappen als 'one step at a time' en 'easy doet it' blijken ineens parels van wijsheid.
  2. Als jij vandaag 100 meter hardloopt in je ouwe joggingpak op afetrapte sneakers, ben je onderweg. Dan ben je een hardloper.
  3. Als je een soort afspraak met jezelf maakt is opstaan en de deur uitgaan al een stuk makkelijker. De lijnen zijn getrokken en de uitvoering is een invuloefening.
  4. Hardlopen is bij uitstek een sport voor introverten en buitenbeentjes, piekeraars en stille genieters.
  5. Door het rennen voelde ik aan den lijve dat ik uit een dal klom.
  6. In ieder mens huist een hardloper. De loper is soms verstopt onder een laag vet of verlamd door weerzin, maar hoe je het ook wendt of keert: we are born to run.
  7. Wie begint met hardlopen heeft geduld nodig. (Rustig het hardlopen opbouwen om blessures te voorkomen)
  8. Als je steeds uitgeput terugkomt van het hardlopen, associeer je die activiteit met pijn.
  9. Van het opbouwen van mijn hardlooproutine had ik de waarde van een schema geleerd.
  10. Regen is klote als je op weg bent naar je werk of ergens anders waar je niet nat wilt aankomen, maar wie hardloopt is altijd op weg naar een douche.

Er staan natuurlijk nog veel meer interessante dingen over hardlopen in Ren voor je leven! Het boek is ook leuk voor snelheidsfanaten en hardlopers die dol zijn op hardloopwedstrijden.

Klaas Boomsma bij RTL Late Night

Praktische informatie over Ren voor je leven

Ren voor je leven is voor 17,50 te koop bij bol.com.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.