Nieuwe Asics hardloopschoenen 2019

hardloopschoenen 2019

Noodgedwongen kocht ik maar weer eens nieuwe hardloopschoenen. De binnenkanten van de hiel van mijn Asics hardloopschoenen waren zo kapot* dat ik niet meer kon lopen vanwege de pijnlijke blaren. Het werden opnieuw Asics, hoewel ik even heb geflirt met een paar kobalt blauwe Adidas schoenen. De reden om de Adidas schoenen te passen was dat die een 'gespleten hielkap' hadden. De verkoopster zei dat dit misschien toekomstige problemen bij de hiel zouden kunnen voorkomen. Maar omdat ze het niet zeker wist, koos ik toch maar voor veilig. Zoals ze in het Engels zeggen:

'Never change a winning team.'

En het feit is dat ik inmiddels al 17 jaar hardloop zonder dat ik ooit een hardloopblessure heb gehad. Om die reden dúrf ik ook niet goed van schoenen of merk te wisselen. Want wat als ik dan ineens wel blessures krijg? Ik moet er niet aan denken. Nee, dan maar gewoon lekker saai steeds hetzelfde merk kopen in de nieuwe versie.

Hieronder een foto van mijn spiksplinternieuwe Asics loopschoenen:

Asics loopschoenen zool

Hardloopschoenen kopen: het proces

Als ik nieuwe hardloopschoenen nodig heb, neem ik mijn oude altijd mee zodat ze kunnen zien hoe die zijn gesleten. Ik heb altijd begrepen dat dit nuttige informatie is namelijk. In de praktijk lopen ze vervolgens naar achteren, en halen de nieuwe versie van mijn loopschoenen uit het magazijn. Dit keer vroeg de verkoopster me om met de nieuwe schoenen even te rennen op de speciale band terwijl ze mijn voeten filmde. Daarna kon ik meekijken. De verkoopster concludeerde dat ik echt wel antipronatie schoenen nodig heb. En ik zag zelf ook dat mijn voeten bij elke landing naar binnen zakken. En dan had ik nota bene de speciale Asics hardloopschoenen al aan.

Adidas hardloopschoenen Solar Glide

De verkoopster was heel behulpzaam en bood me aan om ook een paar Adidas hardloopschoenen te passen. Ook daarmee moest ik weer op de band lopen. Haar conclusie was dat die qua ondersteuning ook goed zouden kunnen. Dus ik kwam wel even in de verleiding om voor de Adidas schoenen te kiezen. Gewoon omdat het eens een keer wat anders zou zijn. Kijk dit zijn ze:

Adidas solar glide
Adidas Solar Glide

De Adidas Solar Glide hardloopschoenen voelden zachter dan de Asics. Ze zijn volgens mij ook beter afgewerkt aan de binnenkant. Maar toch koos ik voor safe, en ging naar huis met alweer Asics loopschoenen. Ik betaalde 127,- voor deze schoenen. Hopelijk kan ik dit keer wat langer dan 10 maanden vooruit.

Lees ook: Hoe lang gaan hardloopschoenen mee?

Hoe lang doe jij gemiddeld met je hardloopschoenen?

*Een oplossing schijnt te zijn om bij een schoenmaker een bescherming te laten aanbrengen bij de hiel.

Similar Posts

3 Comments

  1. Ik doe nog steeds met m'n eerste paar, dat ik bijna twee jaar geleden kocht 🙂 Diepe bewondering voor jou, omdat je kennelijk zoveel loopt dat je al snel weer nieuwe schoenen nodig hebt.
    En even een bedankje: als ik zondagmorgen wakker word en de strijd tussen mijn warme bed en de hardloopschoenen aanga, winnen de schoenen uiteindelijk. En dat komt door jouw zondagochtend-blogs! Half slapend doe ik m'n smartphone aan en dan zie ik dat er een mailtje is binnengekomen. Ah, het ren-mama-ren-blogje, weet ik dan al. Dat motiveert enorm. Dank je wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.