Hardlopen: moet je altijd streven naar verbetering?

hardlopen

Voor hardlopen geldt helaas: rust roest. Als je niet blijft hardlopen verliest je lichaam conditie en de gezondheidsvoordelen die hardlopen je oplevert. Een paar weken overslaan maakt nog niet zoveel uit, maar daarna zul je de effecten van niet lopen gaan merken. Hardlopen moet je dus bijhouden. En als je je snelheid wilt verbeteren, zul je inderdaad extra hard moeten rennen.

Persoonlijk houd ik daar niet van. Wat een gedoe.

De Rode Koningin in Alice in Wonderland kan de pot op

Ik loop omdat het goed is voor mijn lichaam en mijn geest. Als ik langzamer wordt naarmate ik ouder word, dan is dat maar zo. Het gaat mij erom dat ik elke dag dat rondje loop. Als ik daar langer over ga doen, is dat prima. Ook heb ik geen enkele ambitie om mezelf als loper te verbeteren. Ik hoef dus van mezelf niet twee keer zo hard te rennen om 'ergens anders' te komen. Sporthorloges en dergelijke zijn het mij eens : ) In de loop van de jaren zag ik mijn optimale trainingszone bij elkaar verjaardag een stukje verschuiven.

Wat mij betreft is het leven als ingewikkeld genoeg.

Hardlopen moet niet ook nog eens iets moeilijks worden.

Lees ook: Is hardlopen gezond?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.