Lilian uit de Achterhoek rent

moeders die hardlopenLilian (39) wilde wel wat kilootjes kwijt en 'iets aan sport doen'.

Daarom begon ze afgelopen januari met hardlopen. Ze was al wel eens eerder met hardlopen gestart, maar zette toen niet door. Dit keer wel, want in juni doet Lilian mee aan een 5K!

Lilian werd geboren in Emmen, maar woont inmiddels 25 jaar in Doetinchem, in de Achterhoek. Samen met haar man Marco en hun drie zonen Ties van 9, Mart van 7 en Siem van 5.

Lilian is de eerste geïnterviewde die geen speciale hardloopschoenen draagt! Ze loopt op een paar oude aerobics schoenen.

Dit is het verhaal van Lilian!

Toen ik begon met hardlopen gebruikte ik ik Running Coach van Renate Wennemars. Ik liep toen drie keer per week. Nu loop ik gemiddeld twee keer per week, maar ik streef naar drie keer. Het liefst loop ik door de wijk, of even daarbuiten waar prachtige natuur is. Dat doe ik bij voorkeur alleen, want dan kan ik mijn eigen tempo aanhouden en van mijn muziek genieten. Ik geniet van een half uurtje alleen met mijn muziek, de natuur en de activiteit van mijn eigen lichaam.

Loopmotivatie

Zeker in het begin had ik helemaal geen zin om te gaan hardlopen. Maar toen ik het ritme te pakken kreeg, en mijn conditie verbeterde werd het steeds leuker. Ik merk ook dat als mijn lichaam goed voelt, mijn hoofd ook beter voelt. Ik motiveer mezelf door elke keer een stukje verder of harder te gaan.

Daarnaast betekent hardlopen voor mij een uitlaatklep. Even de drukte van alle dag, de kinderen, het huishouden (hoe moeilijk dit soms is, als je weet dat als je terugkomt er een volle mand strijkwas op je staat te wachten...) loslaten. Gewoon gaan!

Hardlopen en moederschap

Het is heerlijk om even een half uurtje geen moeder te zijn. Daarna kan ik er weer helemaal tegen. Maar ik denk dat elke vorm van ontspanning en inspanning, tijd voor jezelf, goed is voor het moederschap!

Gadgets en hardloop apps

Ik loop met mijn telefoon. Toen ik begon gebruikte ik dus de training van Renate Wennemars. Nu luister ik naar heerlijke muziek. Muziek helpt me in een ritme te komen en loodst me door moeilijke stukjes. Als ik geen muziek op heb ga ik teveel letten op hoe hard ik stamp of hijg. Dat anderen dat wel horen stoort me echt niet trouwens. Als ik er maar geen last van heb....

Verder gebruik ik de app van Dutch Runners om te meten hoe ver, hoe lang en hoeveel calorieën ik verbrand heb.

Wedstrijden en hardloopevenementen

Ik heb me samen met een vriendin opgegeven voor een 5km in juni. Dat was een goede stok achter de deur om door te zetten, en het heeft gewerkt! Die 5 km ga ik makkelijk halen! Ik denk dat het goed is af en toe hier aan mee te doen om die stok erachter te houden, je wil je toch een beetje bewijzen! Het gaat me niet om de tijd die ik haal, maar het gaat me om de prestatie!

Hardloopkleding en hardloopschoenen

Aan hardlooprokjes doe ik niet: je gaat toch ook niet op hoge hakken rennen? Ik heb ook geen speciale loopschoenen. Ik loop heel fijn op mijn Nike's die ik ooit gekocht heb voor steps/aerobics, wel met goede demping uiteraard. Als deze 'op' zijn ga ik serieus op zoek.

Hardlooplectuur en literatuur

Ik heb geen favorieten boeken over hardlopen. Ik lees wel af en toe dingen op het internet, maar ik zou geen speciaal tijdschrift kopen. Ik lees liever de LINDA (na het hardlopen....)

Mijn boodschap voor moeders die willen gaan hardlopen

Gewoon beginnen! Stel jezelf een doel en ga ervoor!

Similar Posts

2 Comments

  1. Goed zo lilian ik ben sinds kort ook begonnen met hard lopen 5 k red ik makkelijk .ik vind het fijn om hard te lopen . Keep running gr devi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.