Hardloper Jeapiebel

DSC_0163

Jeapiebel groeide op in Thailand. In Thailand wordt veel gevraagd van kinderen tijdens de gymles. Op haar dertiende deed Jeapiebel dan ook mee aan een hardloopwedstrijd op school en won. Ze was zo goed, dat ze gevraagd werd om in een kamp te trainen zodat ze op landelijk niveau kon hardlopen. Maar haar ouders vonden het geen fijn idee dat ze maandenlang in een gemixed kamp zou wonen.

Door gebrek aan uitdaging vergat Jeapiebel het hardlopen. Wel was ze altijd bezig met andere sporten. Pas na haar zwangerschap in Nederland pakte ze het hardlopen weer op met als doel de extra kilo's er af te krijgen.

Over Jeapiebel

Jeapiebel heeft een blog: Choosebeautiful.nl. Daar schrijft ze over beauty en mijn over wat ze dagelijks meemaakt. Ik ben 40 en heb 2 zonen van 12 en 9 jaar

Dit is haar hardloopverhaal

Hardloopgewoontes

Ik loop het liefst in de natuur. Maar in de winter loop ik op de loopband omdat ik niet goed tegen de kou kan. Gemiddeld loop ik twee tot drie keer per week. Maar soms ook weer een tijdje niet als ik geen zin heb. Ik word wel eens benaderd om in een groep te lopen. Maar ik wil graag onafhankelijk zijn. Geen vaste tijden en verplichtingen. Als ik hardloop wil ik een leeg hoofd hebben, en niet tegelijkertijd een sociaal leven moeten onderhouden.

Hardloopmotivatie

  • Een leeg hoofd krijgen
  • Mijn conditie op peil houden
  • Gezondheid

Lichamelijk merk ik dat ik sterker word, en meer uithoudingsvermogen krijg als ik veel train. Psychologisch helpt hardlopen ook. Hoe ongelukkiger ik mij voel, hoe harder ik ga rennen. Dan verdwijnen de problemen. Het helpt echt. Maar je moet daarna niet weer over het probleem gaan piekeren natuurlijk.

Hardlopen en moederschap

Over parallellen tussen hardlopen en moederschap heb ik eigenlijk nooit zo nagedacht. Doorzettingsvermogen speelt bij beide een belangrijke rol. Soms is het niet fijn, en moet je toch doorgaan. Ik wil tijdens het hardlopen vaak opgeven omdat het niet leuk is. Toch zet ik door omdat het eindresultaat goed is. Niet opgeven is het devies!

Toen mijn kinderen kleiner waren, liep ik hard met een buggy in mijn handen. Ik denk dat je een goed voorbeeld geeft als je sportief bezig bent, en daar leert je kind van. Ik  zie dat mijn kinderen bewust bezig zijn met hun gezondheid. Verder laat ik ze hun eigen pad volgen. De ene gaat voetballen de andere paardrijden. Ik wil dat ze gelukkig zijn met hun keus, niet die van mij.

Hardloop apps en gadgets

Ik loop niet met hardloop apps en gadgets, hoewel ik muziek best gezellig vind.

Hardloopwedstrijden en evenementen

Ik win graag! Daarom doe ik niet mee aan wedstrijden. Ik heb geen zin om hard te trainen. Ik wil gewoon rust en genieten. Dat is ook leuk. Als ik wel aan wedstrijden zou doen, dan ging ik ook echt voor een prijs.

Hardloopkleding en schoeisel

Als ik sport denk ik nauwelijks aan mode of make-up. Ik wist niet eens dat looprokjes bestaan. Hardloopschoenen kopen vind ik leuk. Ze moeten goed zijn, en ik wil er iets roze bij. Een stukje vrouwelijkheid. Mijn favoriete merk is Nike, ondanks dat ik op dit moment op Adidas schoenen loop.

Hardloopinspiratie

Ik heb niet een persoon die me inspireert. Favoriete boeken over hardlopen heb ik ook niet. Wel leen ik wel eens hardloopboeken uit de bieb. Runner's World lees ik niet: ik ben geen serieuze hardloper; gewoon een amateur.

Mijn boodschap voor moeders die willen gaan hardlopen

Gewoon doen. Ga in ieder geval bewegen en sporten. Het is goed voor je. Je geeft je kinderen ook een goed voorbeeld. De stap om zelf te gaan sporten wordt kleiner. De gezonde glow en blush op je gezicht die je krijgt door sporten is de beste make-up die je kunt dragen.

Similar Posts

2 Comments

  1. Tof om te lezen 🙂
    Ik deed juist mee aan wedstrijden voor de motivatie: dan kon ik zien hoe het met mij ging qua rennen. Maar ik mis dat gevoel van willen winnen, vind ik soms best jammer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.