Project van blog tot boek als marathon metafoor

Mijn project van blog tot boek voelt voor mij als het lopen van een marathon: als je er voor staat, is het een intimiderend project. 'Durf ik dat wel, kán ik dat wel? Wat te doen als het niet lukt?!' zijn overwegingen die door je hoofd rennen.

Maar dan komt er dat moment dat je besluit: 'Ik dóe het gewoon!' Nooit geschoten is immers altijd mis! Tijdens mijn dinsdagmorgenloop vroeg ik me het volgende af:

Als 20000 aandelen verkopen vergelijkbaar is met het lopen van 42 kilometer, en ik heb 5% van mijn aandelen verkocht, hoe ver heb ik dan gelopen?!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ik onderneem het equivalent van een marathon!

Een marathon bestaat uit 42 kilometer. Dat is een afstand waaraan ik mij voorlopig (nog) niet waag.

Maar dat wil niet zeggen dat ik niet het equivalent van een marathon kan ondernemen! Namelijk het verzamelen van 2000 stuks aandelen voor mijn manuscript 'Berichten van Het Moederfront'.

Loper ben ik negen jaar, maar Blogger ben ik al élf jaar. En na elf jaar bloggen besloot ik de uitdaging aan te gaan, mijn droom na te rennen, en van mijn blog een boek te maken. En net als bij een marathon vraagt dit voorbereiding, maar bovenal moed! De moed om je nek uit te steken, en het gewoon 'te doen'. En natuurlijk komen vastberadenheid, doorzettingsvermogen en wilskracht ook goed van pas.

Bij zowel het lopen van een marathon, als het publiceren van een boek, is het goed dit voornemen aan Jan en alleman rond te bazuinen! In het geval van een marathon omdat het zo genant is als je voortijdig afhaakt, en in het geval van mijn manuscript, om Jan en alleman over te halen aandelen te kopen!

En wie weet zeg ik over twee jaar, als ik net zo lang hardloper ben als blogger: 'En dan is het nu tijd voor die marathon'!

Help ook mee om van mijn blog een boek te maken! Wees die toeschouwer die staat aan te moedigen, en koop een aandeel in mijn boek!

Want waar zouden we zijn zonder aanmoediging?

Similar Posts

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.