Het beste en leukste boek over hardlopen ooit

boek over hardlopenIk heb een heleboel boeken over hardlopen.

Maar een tijd geleden las ik er eentje die met stip naar de eerste plaats steeg.

Wat mij betreft is het dit echt het beste en leukste boek over hardlopen ooit.

En het heet: The terrible and wonderful reasons why I run long distances.

Over The terrible and wonderful reasons why I run long distances

Ik loop nooit hele lange afstanden, dus in eerste instantie zou je denken: 'Wat moet je met een boek met een dergelijke titel?!' Maar The terrible and wonderful reasons why I run long distances gaat over veel meer dan dat. Het gaat over hardlopen. Wat hardlopen voor je kan doen. Wat het met je geest en je lichaam doet. En waarom hardlopen vaak pijnlijk is, maar je toch blijft lopen.

The terrible and wonderful reasons why I run is geschreven en getekend door Matthew Inman, ook bekend als Oatmeal.

hardlopen
Dit vind ik zo herkenbaar!

Vormgeving is stripboekachtig

Anders dan de meeste boeken vind je in The terrible and wonderful reasons why I run long distances geen lange lappen tekst. Het boek heeft wel wat weg van een stripboek. Maar laat dat niet stripboekhaters alsjeblieft niet afschrikken!

hardlopen
En om deze moet ik lachen.

Wat vind je niet in dit boek?

Wat je niet vindt in The terrible and wonderul reasons why I run long distances is algemene informatie over hardlopen, beginnersschema's en tips voor hardloopschoenen kopen. Het is in die zin een heel persoonlijk boek, waarin Matthew Inman met tekeningen en teksten laat zien waarom hij loopt, en waarom het zo belangrijk voor hem is.

En hij doet dat met zoveel humor dat ik regelmatig zat te schaterlachen. Zijn tekeningen en cartoons zijn heel humoristisch, evenals zijn teksten.

hardlopen
Ik herken de monsters die Matthew achtervolgen maar al te goed...

Wat vind je wél in dit boek?

Humor! Een reden om lekker te lachen. Een feest van herkenning! Leuke verhalen, een heleboel zelfspot en kostelijk getekende cartoons.

Conclusie over The terrible and wonderful reasons why I run long distances

The terrible and wonderful reasons why I run long distances is een superleuk boek over hardlopen. En dan vooral over de psychologie van hardlopen, en wat het met je lichaam en geest doet. Dat maakt dit een heel inspirerend boek.

Ik vind het echt het allerleukste en meest inspirerende boek over hardlopen dat ik heb gelezen. En dat zijn er toch heel wat.

Praktische informatie

The terrible and wonderful reasons why I run long distances is voor maar 13,49 te koop bij bol.com. Dat vind ik echt een heel vriendelijk prijsje voor zo'n leuk boek.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.